Breaking news

INTIME
A

Οι ιδιοκτήτες κατοικιών στον Δήμο Αθηναίων καλούνται από την υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, κα Σοφία Ζαχαράκη, στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος «Κάλυψη», να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής.

Το Πρόγραμμα «Κάλυψη», συνολικού προϋπολογισμού 21,5 εκ. ευρώ, αφορά ακίνητα τα οποία διατίθενται σε δικαιούχους ηλικίας 25 έως 39 ετών που λαμβάνουν το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα από τον ΟΠΕΚΑ και δεν έχουν ιδιόκτητη κατοικία. Υλοποιείται σε 44 Δήμους της χώρας και φορέας διαχείρισης είναι ο ΟΠΕΚΑ εκ μέρους του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.

«Η πρόσκληση αφορά κατά κύριο λόγο ιδιοκτήτες οι οποίοι είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ ΙΙ και ΕΣΤΙΑ 2021 που αφορούσε αιτούντες για διεθνή προστασία. Τα πιο πολλά ακίνητα είναι στο κέντρο της Αθήνας συμπεριλαμβανομένου τις περιοχές όπως είναι η Κυψέλη και τα Πατήσια» ανέφερε ο Πρόεδρος Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates Θεμιστοκλής Μπάκας.

Το υπουργείο αναλαμβάνει την κάλυψη του ενοικίου για τρία χρόνια και επιπλέον το κόστος μετακόμισης και μεταφοράς των λογαριασμών ΔΕΚΟ.

Δικαιούχοι

Ειδικότερα, στο Πρόγραμμα εντάσσονται, με επιπλέον μοριοδότηση, δικαιούχοι του Ελάχιστοι Εγγυημένου Εισοδήματος:

  • οικογένειες (πολύτεκνες, τρίτεκνες, μονογονεϊκές)
  • άτομα με αναπηρία άνω του 67%
  • νοικοκυριά υπό έξωση από το «ενοίκιο» (ενοικιαζόμενη κατοικία)
  • άνεργοι (εγγεγραμμένοι στη ΔΥΠΑ)
  • γυναίκες θύματα ενδοοικογενειακής βίας (που φιλοξενούνται σε ξενώνες)

Συνολικά 44 Δήμοι μετέχουν μέχρι σήμερα στο πρόγραμμα και έχουν ενταχθεί 300 ακίνητα με τον αριθμό των ωφελούμενων να αγγίζει τους 380.

Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη, ανέφερε: «Υλοποιούνται εννέα διαφορετικά προγράμματα, επιδότησης ενοικίου και εξασφάλισης στέγης για ευάλωτες ομάδες, απόκτησης σπιτιού για νέους με προνομιακή χρηματοδότηση από το κράτος, ανακαίνισης και διάθεσης χιλιάδων κατοικιών προς μακροχρόνια μίσθωση».

Οι ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες μπορούν να υποβάλουν αίτηση είτε σε έντυπη μορφή είτε ηλεκτρονικά έως τις 30 Σεπτεμβρίου. Οι δικαιούχοι του προγράμματος μπαίνουν σε λίστα προτεραιότητας με βάση τα μόρια που συγκεντρώνουν.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις