Breaking news

Φωτιά στο Πάικο
A

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς που ξέσπασε χθες, Πέπτη, στην περιοχή Κρανιά, στο όρος Πάικο, στην Πέλλα.

Επί τόπου βρίσκονται αυτήν την ώρα 26 πυροσβέστες, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και έξι οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Από αέρος, συνδράμουν με ρίψεις νερού, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Οι φλόγες καίνε κοντά σε πεδίο βολής, για τον λόγο αυτό στο σημείο βρίσκεται και κλιμάκιο του Ελληνικού Στρατού.

Η πυρκαγιά δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή.

Πριν από λίγη ώρα, σε ανάρτησή του μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Δάνης Τζαμτζής ανέφερε: «Δυστυχώς η φωτιά στο Πάικο συνεχίζει στο πεδίο βολής. Η πυρόσβεση γίνεται από αέρος».

Όπως σημειώνει σε χτεσινή του ανάρτηση ο Θοδωρή Γιάνναρου, εντεταλμένος ερευνητής στο Ινστιτούτο Ερευνών Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών η φωτιά στο όρος Πάικο μόνο ανησυχία προκαλεί και αυτό καθώς «η ένταση με την οποία αποτυπώνεται η φωτιά να καίει είναι εντυπωσιακή με δεδομένο ότι είναι νύχτα (τυπικά η ένταση της φωτιάς πέφτει τη νύχτα λόγω πτώσης της θερμοκρασίας και ανάκαμψης της υγρασίας)». 

Το περιβάλλον μέσα στο οποίο εκδηλώνεται η φωτιά σήμερα έχει αλλάξει και μοιραία αλλάζει και η συμπεριφορά της, ακόμα και κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις