Breaking news

INTIME
A

Τον άγριο ξυλοδαρμό μετανάστη εργαζόμενου από τον εργοδότη του κατήγγειλε το ΚΕΕΡΦΑ – Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια Στον Ρατσισμό Και Τη Φασιστική Απειλή.

Ειδικότερα, σε σχετική ανάρτησή του, το ΚΕΕΡΦΑ σημείωσε πως χθες, Τρίτη, στην περιοχή του Ρέντη, εργοδότης ξυλοκόπησε έναν εργαζόμενο με καταγωγή από το Πακιστάν και τον κυνήγησε με το αυτοκίνητό του, επειδή ζήτησε τα δεδουλευμένα του. 

Σημειώνεται πως ο εργαζόμενος δούλευε σε συνεργείο επισκευής φρένων στου Ρέντη φτάνοντας ακόμη και τις 12 με 15 ώρες την ημέρα, ενώ μετά τον ξυλοδαρμό κατέληξε στο Ασκληπιείο Βούλας, όπου παρέμεινε όλη τη νύχτα.

Ο εργαζόμενος κατέθεσε μήνυση σε βάρος του εργοδότη του, με αποτέλεσμα να συλληφθεί και προσαχθεί στον εισαγγελέα καθώς υπήρχαν κάμερες που κατέγραψαν την επίθεση.

Η ανάρτησή του ΚΕΕΡΦΑ 

Πιο αναλυτικά, η ανάρτηση του ΚΕΕΡΦΑ έχει ως εξής: 

«Δολοφονική ρατσιστική επίθεση εργοδότη σε βάρος μετανάστη εργάτη στο ΡέντηΤην κτηνώδη βία του εργοδότη του αντιμετώπισε χθες ο Σαχζάτ Ραούφ, μετανάστης εργάτης από το Πακιστάν, όταν απαίτησε να του καταβληθούν τα δεδουλευμένα μεροκάματα του. Εργάζονταν σε συνεργείο επισκευής φρένων στο Ρέντη φτάνοντας ακόμη και τις 12-15 ώρες την ημέρα.

Το αφεντικό τον χτύπησε με γροθιές και κλωτσιές και μετά τον καταδίωξε και τον χτύπησε με αυτοκίνητο επιδιώκοντας να τον λιώσει. Δεν δίστασε μάλιστα να του πει ανοιχτά ότι θα τον μετέφερε στο χωριό του για τον σκοτώσει.

Του φώναζε ουρλιάζοντας: «Φύγε από εδώ, βρόμικοι Πακιστανοί, είστε όλοι κλέφτες».

Κατέληξε στο νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας όπου παρέμεινε όλη την νύχτα. Σήμερα κατέθεσε μήνυση στο Τμήμα Ρατσιστικής Βίας της Αστυνομίας.

Το δολοφονικό χέρι του εργοδότη όπλισε η ρατσιστική πολιτική της κυβέρνησης για την οποία οι μετανάστες εργάτες και οι πρόσφυγες όταν δεν πνίγονται από τις επαναπροωθήσεις του Λιμενικού όπως οι 600 στην Πύλο έχουν να αντιμετωπίσουν τις ρατσιστικές επιχειρήσεις σκούπα στη Νίκαια, τα Πατήσια, το κέντρο της Αθήνας.

Έχουν να αντιμετωπίσουν και την αχαλίνωτη βία των εργοδοτών η οποία τροφοδοτείται από την κυβέρνηση που ψήφισε τους δουλεμπορικούς νόμους Καιρίδη, με τον μετανάστη να εξαρτάται αν θα πάρει χαρτιά από τον κάθε εργοδότη που του δίνει χαρτί πρόσληψης-υποταγής.

Αυτή είναι η περίπτωση του εργάτη Σαχζάτ Ραούφ. Το αφεντικό τον ήθελε σκλάβο και τα χαρτιά του θα τα υπέγραφε για να μείνει στη δουλειά αρκεί να έσκυβε το κεφάλι και να δούλευε απλήρωτος.

Καλούμε τα εργατικά συνδικάτα να σταθούν στο πλευρό των μεταναστών εργατών.

Απαιτούμε τη σύλληψη του εργοδότη και την παραδειγματική τιμωρία για την ρατσιστική δολοφονική επίθεση.

Είναι πολλοστή επίθεση εργοδότη και για αυτό απαιτούμε την κατάργηση των ρατσιστικών δουλεμπορικών νόμων.

Απαιτούμε την άμεση νομιμοποίηση όλων των εργατών. Χαρτιά για όλους, σύνορα ανοιχτά για την προσφυγιά, τιμωρία των δολοφόνων της κυβέρνησης και του Λιμενικού για το έγκλημα της Πύλου.

YΓ. Στις 4μμ ο εργοδότης συνελήφθη και προσήχθη στον εισαγγελέα καθώς υπήρχαν κάμερες που κατέγραψαν την επίθεση

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ».

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις