Breaking news

Πυρκαγιά - φωτιά
A

Δύο πύρινα μέτωπα, καίνε αυτή τη στιγμή σε Ζάκυνθο και Σοφικό Κορινθίας όπου η φωτιά έχει αναζωπυρωθεί και μαίνεται ανεξέλεγκτη.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αντιπεριφερειάρχης, σύμφωνα με την Πυροσβεστική ανέφερε ότι, «με τις ισχυρές εναέριες και επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης που επιχειρούν στο πύρινο μέτωπο, προσπαθούμε να "μαζέψουμε" τη φωτιά και υπάρχει η αισιοδοξία ότι τελικά ο στόχος θα επιτευχθεί».

Ακόμη έκανε γνωστό ότι, «η φωτιά δεν απειλεί μέχρι τώρα κάποια κατοικημένη περιοχή, ούτε και την κατασκήνωση που λειτουργεί στην περιοχή του Σοφικού, αφού οι εγκαταστάσεις βρίσκονται μακριά από την φωτιά».

Η φωτιά εκδηλώθηκε περίπου στις 11:42 και για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν αρχικά 46 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 18 οχήματα και από αέρος τρία αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα εκ των οποίων ένα για συντονισμό.

Παράλληλα, η φωτιά στη Ζάκυνθο, όπου καίγεται αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Αγαλάς. Όπως αναφέρουν πληροφορίες από τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, η φωτιά ξέσπασε σε χώρο με φωτοβολταϊκά.

Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 31 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρο τμήμα, 11 οχήματα, 1 ελικόπτερο και 5 αεροσκάφη.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις