Breaking news

εξετάσεις πολιτογράφησης
A

Ξεκινούν αύριο, Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024 και ώρα 17:00 το απόγευμα οι αιτήσεις συμμετοχής στις εξετάσεις απόκτησης Πιστοποιητικού Επάρκειας Γνώσεων για Πολιτογράφηση (ΠΕΓΠ). Οι αιτήσεις θα μείνουν ανοικτές μέχρι και την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 18:59.

Σύμφωνα με ανακοίνωσης της Γενικής Γραμματείας Ιθαγένειας, οι εξετάσεις απόκτησης του ΠΕΓΠ θα  διεξαχθούν την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2024.

Δικαίωμα συμμετοχής στις εξετάσεις έχουν αλλογενείς αλλοδαποί οι οποίοι διαμένουν μόνιμα και νόμιμα στη χώρα και επιθυμούν να λάβουν μέρος στη διαδικασία για πρώτη φορά ή έχουν συμμετάσχει ανεπιτυχώς σε προηγούμενη εξεταστική περίοδο.

Για την οριστικοποίηση της αίτησης συμμετοχής, απαιτείται η καταβολή ηλεκτρονικού παραβόλου ύψους 150 ευρώ. Από τα εξέταστρα απαλλάσσονται όσοι έχουν ενεργή αίτηση πολιτογράφησης που εκκρεμεί σε Διεύθυνση Ιθαγένειας της χώρας (κατάθεση πριν τις 31/3/2021) και συμμετέχουν στις εξετάσεις για πρώτη φορά.

Υποβολή αιτήσεων

Πριν την υποβολή της αίτησης συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να εγγραφούν στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας προκειμένου να αντληθούν αυτόματα τα στοιχεία επικοινωνίας και διαμονής τους.

Η αίτηση συμμετοχής υποβάλλεται από τον ενδιαφερόμενο αποκλειστικά και μόνο ηλεκτρονικά, χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς κωδικούς TaxisNet.

Προσοχή: Λόγω αλλαγών στη μορφή και τον τρόπο υποβολής των αιτήσεων παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να συμβουλευτούν προηγουμένως το Εγχειρίδιο Χρήσης για υποψηφίους, το οποίο είναι διαθέσιμο στη σελίδα υποβολής των αιτήσεων.

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά

  • Ηλεκτρονικό παράβολο ύψους 150 ευρώ
  • Σελίδα του διαβατηρίου ή άλλου ισοδύναμου ταξιδιωτικού εγγράφου με τα ατομικά στοιχεία του/της υποψήφιου/ας
  • Άδεια διαμονής σε ισχύ ή ηλεκτρονική βεβαίωση υποβολής αιτήματος ανανέωσής της.
  • Φωτογραφία διαβατηρίου ή χρήση υπηρεσίας myPhoto
  • Για υποψηφίους που ανήκουν σε ειδική κατηγορία που εξετάζονται προφορικά, αντίγραφο πιστοποιητικού ΚΕΠΑ ή πιστοποιητικού αδυναμίας συμμετοχής σε γραπτές εξετάσεις λόγω μαθησιακών δυσκολιών αντίστοιχα

Τράπεζα Θεμάτων

Η ανανεωμένη Τράπεζα Θεμάτων, από την οποία αντλούνται τα θέματα των εξετάσεων, έχει αναρτηθεί και είναι διαθέσιμη στον ακόλουθο σύνδεσμο εδώ. 

Ο Γενικός Γραμματέας Ιθαγένειας κος Άγγελος Δημοσθένους, απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους ενδιαφερόμενους για συμμετοχή στις επικείμενες εξετάσεις, να μελετήσουν την επικαιροποιημένη Τράπεζα Θεμάτων και εύχεται να πετύχουν τον στόχο τους και να αποκτήσουν το Πιστοποιητικό Επάρκειας Γνώσεων για την Πολιτογράφηση που αποτελεί το πρώτο βήμα για την υποβολή και εξέταση αίτησης για την κτήση της Ελληνικής Ιθαγένειας.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις