Breaking news

Tickets.gov.gr: Ψηφιακά από σήμερα η είσοδος στα γήπεδα
A

Σήμερα στον φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα Παναθηναϊκού – ΑΕΚ Λάρνακας, στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, οι φίλαθλοι των ομάδων θα εισέλθουν στο γήπεδο ψηφιακά

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, σύμφωνα με την ΕΡΤ, από τις 16 Σεπτεμβρίου, οι αγώνες μπάσκετ της Basket League, του Κυπέλλου Ελλάδος και των διεθνών διοργανώσεων, στις οποίες αγωνίζεται ΚΑΕ ως γηπεδούχος, θα διεξάγονται αποκλειστικά σε αθλητικές εγκαταστάσεις που διαθέτουν το νέο σύστημα ελέγχου εισιτηρίων και ταυτοποίησης.

Η διαδικασία έκδοσης εισιτηρίου για την είσοδο στο γήπεδο 

Με τρία βήματα ταυτοποιείς το εισιτήριό σου, ως εξής:

  • Αγoράζουμε το εισιτήριο του αγώνα, όπως το κάναμε μέχρι σήμερα.
  • Μπαίνουμε στο Gov.gr Wallet, στο Ψηφιακό μας Πορτοφόλι και πληκτρολογούμε ή σκανάρουμε τον κωδικό του εισιτηρίου μας. Μόλις ολοκληρώσουμε αυτή τη διαδικασία το εισιτήριό μας έχει προστεθεί στο ψηφιακό μας πορτοφόλι
  • Επιλέγουμε το εισιτήριο μας και εμφανίζεται το QR code ή το barcode, το οποίο θα χρειαστούμε για την είσοδό μας στο γήπεδο.

Πώς ταυτοποιείται το εισιτήριο για το γήπεδο στο Gov.gr Wallet 

Αφού κάνετε αγορά εισιτηρίου μέσω ενός πάροχου διάθεσης εισιτηρίων, ανοίγετε την εφαρμογή Gov.gr Wallet, επιλέγετε στο κεντρικό μενού «Εισιτήρια», στη συνέχεια πατάτε πάνω δεξιά προσθήκη (+) για εισαγωγή νέου εισιτηρίου και εισάγετε τον μοναδικό κωδικό εισιτηρίου που σας έχει σταλεί από τον πάροχο. Κατόπιν, θα χρειαστεί να επιβεβαιώσετε με τα αποθηκευμένα βιομετρικά στοιχεία ή το pin που έχετε στην εφαρμογή του Gov.gr Wallet, ώστε να εμφανιστεί το QR Code ή το Barcode, με το οποίο θα εισέλθετε στο γήπεδο.

Πώς θα πραγματοποιείται η είσοδος των ανηλίκων στα γήπεδα

  • Ανήλικοι άνω των 15 ετών, οι οποίοι έχουν προσωπικούς κωδικούς- διαπιστευτήρια TAXISnet και το κινητό τους τηλέφωνο είναι καταχωρημένο στο ΕΜΕπ – emep.gov.gr, θα ακολουθούν την ίδια διαδικασία, όπως και οι ενήλικες για την είσοδό τους στα γήπεδα με το Gov.gr Wallet.
  • Για την είσοδο ανηλίκων κάτω των 15 ετών, ο έχων την επιμέλεια του ανηλίκου ταυτοποιεί το εισιτήριο και το αποθηκεύει στην εφαρμογή. Σε περίπτωση που ο ανήλικος συνοδεύεται από άλλον ενήλικα, κατά τη διαδικασία ταυτοποίησης του εισιτηρίου, ο έχων την επιμέλεια δηλώνει τον ΑΦΜ του ενήλικου που θα συνοδεύσει τον ανήλικο, υπό την προϋπόθεση ότι ο ενήλικος συνοδός έχει ήδη ταυτοποιήσει και αποθηκεύσει το δικό του εισιτήριο στο Gov.gr Wallet.

Τι ισχύει για τα εισιτήρια διαρκείας στο γήπεδο

Για τα εισιτήρια διαρκείας θα ισχύει κανονικά ότι ισχύει και για τα απλά εισιτήρια. Οι κάτοχοί τους θα εισέρχονται στο γήπεδο μέχρι το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου είτε με τον τρόπο που ήταν σε ισχύ έως τις 09 Απριλίου 2024,ε ίτε με το νέο τρόπο εισόδου στα γήπεδα με το εισιτήριο στο Gov.gr Wallet.

Το Gov.gr Wallet παρέχει τη δυνατότητα δημιουργίας, αποθήκευσης και ελέγχου των ψηφιακών μας εγγράφων. Ήδη υποστηρίζει ψηφιακές εφαρμογές όπως το Δελτίο Ταυτότητας, τα έγγραφα του αυτοκινήτου π.χ. την Άδεια Οδήγησης και την Άδεια Κυκλοφορίας, την Κάρτα Αναπηρίας, την Κάρτα της Δ.Υ.Π.Α., την Κάρτα Δακτυλίου.

Για να κατεβάσετε την εφαρμογή είναι απαραίτητη η χρήση των προσωπικών κωδικών TaxisNet, καθώς η κατοχή επιβεβαιωμένου αριθμού κινητού τηλεφώνου στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας. Επισημαίνεται ότι για τη χρήση της εφαρμογής είναι απαραίτητη σύνδεση στο διαδίκτυο.

Καταχώρηση στοιχείων στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας (Ε.Μ.Επ.)

  • Δηλώστε τον αριθμό του κινητού σας τηλεφώνου και θα λάβετε κωδικό μιας χρήσης με SMS για την επαλήθευση κατοχής του.
  • Επιβεβαιώστε την κατοχή του αριθμού του κινητού σας τηλεφώνου μέσω χρηματοπιστωτικού ιδρύματος ή παρόχου υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας. Σημείωση: Σε περίπτωση που αυτό δεν είναι εφικτό, πρέπει να επισκεφθείτε ένα Κ.Ε.Π. Εναλλακτικά, αν είτε κάτοικος εξωτερικού, μπορείτε να επισκεφθείτε την οικεία Προξενική Αρχή.
  • Συμπληρώστε τα απαιτούμενα στοιχεία επικοινωνίας. Ακολούθως θα λάβετε κωδικό μιας χρήσης με γραπτό μήνυμα (SMS) στο κινητό σας για την επιβεβαίωση δήλωσης των στοιχείων σας και σύνδεσμο επιβεβαίωσης στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο για την επιβεβαίωση του email σας.

Για να ολοκληρώσετε την απαιτούμενη διαδικασία θα χρειαστείτε:

  • τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet
  • τον αριθμό του προσωπικού κινητού τηλεφώνου
  • την ηλεκτρονική διεύθυνση (email)

Επισημαίνεται ότι κάθε αριθμός τηλεφώνου μπορεί να δηλωθεί μόνο μία φορά και η ηλεκτρονική καταχώριση και η ηλεκτρονική ενημέρωση των στοιχείων επικοινωνίας στο Ε.Μ.Επ. επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις