Breaking news

athens ermou
A

Σε νέα χαλάρωση μέτρων θα προχωρήσεις σήμερα η κυβέρνηση, μετά και από την εισήγηση των ειδικών, παρά το γεγονός ότι τα κρούσματα στη χώρα μας παραμένουν υψηλά. Χτες Τρίτη τα κρούσματα ξεπέρασαν και πάλι τα 20.000 ενώ οι θάνατοι που καταγράφηκαν ήταν 77.

Να σημειωθεί βέβαια ότι η χαλάρωση των μέτρων και η σταδιακή «επιστροφή στην κανονικότητα» θα αφορά μόνο εμβολιασμένους, δηλαδή περίπου 8 στους 10 πολίτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιτροπή έχει στο τραπέζι το να επιτρέψεις τους όρθιους πελάτες σε χώρους εστίασης και διασκέδασης, παρά τα «καμπανάκια» που χτυπούν ορισμένοι επιστήμονες για τα νυχτερινά κέντρα.

Όσον αφορά τις Απόκριες όλα δείχνουν πως δεν θα γίνουν και φέτος οι καρναβαλικές εκδηλώσεις, αφού η κυβέρνηση εστιάζει στο να τις «θυσιάσει» για να κάνουμε Πάσχα, όπως λένε, «στο χωριό». Ήδη ο δήμαρχος της Πάτρας, κ. Πελετίδης, ανακοίνωσε πως δεν θα γίνει για τρίτη χρονιά η παρέλαση λόγω των αυξημένων κινδύνων για τη μετάδοση του κορονοϊού.

Μετέωρο είναι ακόμα το τι θα γίνει με την πληρότητα στα γήπεδα και τους αθλητικούς χώρους όπου αυτή τη στιγμή υπάρχει πλαφόν 10% της χωρητικότητας και με ανώτατο όριο τα 1.000 άτομα.

Τέλος, στο «τραπέζι» βρίσκονται και οι σχολικές εκδρομές, με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν πως πολυ σύντομα θα επιστρέψουν στα σχολεία.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις