Breaking news

Καύσωνας
A

Για υψηλές θερμοκρασίες, κυρίως στην ηπειρωτική χώρα, προειδοποιεί το δελτίο καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. 

Πιο αναλυτικά, σήμερα Παρασκευή 12 Ιουλίου, προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις, οπότε υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών όμβρων στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα σε αρκετές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 38 με 40 βαθμούς και κατά τόπους τους 41 βαθμούς Κελσίου. Επισημαίνεται ότι στις παράκτιες περιοχές, λόγω της θαλάσσιας αύρας, οι μέγιστες τιμές θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερες. Στη νησιωτική χώρα η θερμοκρασία θα φτάσει τους 32 με 34 βαθμούς και κατά τόπους στα νησιά του Ιονίου, του ανατολικού Αιγαίου και τη νότια Κρήτη τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική σήμερα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 έως 38 με 39 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και τα ανατολικά η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη σήμερα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 έως 38 με 39 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός το Σαββατοκύριακο

Το Σάββατο 13 Ιουλίου 2024 γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός

και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και στα βόρεια ορεινά (κυρίως της Ηπείρου) είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα τοπικά έως 5 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία το Σάββατο θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα κυρίως στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 38 με 40 και κατά τόπους τους 41 βαθμούς Κελσίου. Επισημαίνεται ότι στις παράκτιες περιοχές, λόγω της θαλάσσιας αύρας, οι μέγιστες τιμές θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερες. Στη νησιωτική χώρα η θερμοκρασία θα φτάσει τους 33 με 35 βαθμούς και κατά τόπους στα νησιά του Ιονίου και του ανατολικού Αιγαίου και τη νότια Κρήτη τους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή 14 Ιουλίου 2024 γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις, και στα βορειοδυτικά ορεινά είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 2 με 4 και πρόσκαιρα τοπικά έως 5 μποφόρ και στα ανατολικά 3 με 5 και στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία και την Κυριακή θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 39 με 40 βαθμούς και κατά τόπους στα δυτικά ηπειρωτικά τους 41 με 42 βαθμούς Κελσίου. Επισημαίνεται ότι στις παράκτιες περιοχές, λόγω της θαλάσσιας αύρας, οι μέγιστες τιμές θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερες. Στη νησιωτική χώρα η θερμοκρασία θα φτάσει τους 33 με 36 βαθμούς και στα νησιά του Ιονίου,του ανατολικού Αιγαίου και τη νότια Κρήτη τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου.

Τη Δευτέρα και την Τρίτη η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις