Breaking news

Economist: Πρωτοσέλιδο – κόλαφος κατά Μπάιντεν με «πι» - Τον καλεί να αποσυρθεί
A

Με ένα σκληρό, καυστικό και άκρως υποτιμητικό εξώφυλλο, ο Economist καλεί τον 81χρονο Δημοκρατικό Τζο Μπάιντεν να αποσυρθεί από την κούρσα για τον Λευκό Οίκο, μετά το αποτυχημένο debate του CNN με τον Ντόναλντ Τραμπ. Οι υποψήφιοι πρόεδροι αναμένεται να διασταυρώσουν τα «ξίφη» τους την Τρίτη, 5 Νοεμβρίου 2024.

Συγκεκριμένα, στο βρετανικό περιοδικό απεικονίζεται ένα «πι», το οποίο χρησιμοποιούν οι ηλικιωμένοι και όσοι έχουν κινητικά προβλήματα για να μετακινηθούν, με το λογότυπο της αμερικανικής προεδρίας.

«Δεν είναι αυτός τρόπος να διοικείς μια χώρα», είναι η φράση που το συνοδεύει, ενώ το σχετικό άρθρο εξηγεί «γιατί ο Μπάιντεν πρέπει να αποσυρθεί».

«Το προεδρικό debate ήταν κακό για τον Τζο Μπάιντεν, αλλά η συγκάλυψη ήταν χειρότερη. Ήταν μαρτύριο να βλέπεις έναν μπερδεμένο ηλικιωμένο να παλεύει να ανακαλέσει λέξεις και γεγονότα. Η αδυναμία του να επιχειρηματολογήσει απέναντι σε έναν αδύναμο αντίπαλο ήταν αποκαρδιωτική. Αλλά η προσπάθεια της εκστρατείας του να διαψεύσει αυτό που είδαν με τα μάτια τους δεκάδες εκατομμύρια Αμερικανοί είναι πιο τοξική, επειδή η ανεντιμότητά της προκαλεί περιφρόνηση», αναφέρει ο Economist στο σχετικό άρθρο του.

Σύμφωνα με το περιοδικό, «ο πρόεδρος και το κόμμα του παρουσιάζονται ως οι σωτήρες της δημοκρατίας. Οι πράξεις τους λένε το αντίθετο», καθώς «το ντιμπέιτ και τα επακόλουθά του απέδειξαν ότι ο κ. Μπάιντεν είναι ακατάλληλος» λόγω «της διανοητικής του παρακμής» και «της επιμονής του, με τη βοήθεια της οικογένειάς του, του ανώτερου προσωπικού του και της ελίτ των Δημοκρατικών, ότι εξακολουθεί να είναι ικανός για την πιο δύσκολη δουλειά στον κόσμο».

Μπάιντεν - Τραμπ:  Ο ανίκανος και ο απερίγραπτος

«Το αποτέλεσμα ήταν να τεθεί ο Λευκός Οίκος στο χέρι του Ντόναλντ Τραμπ. Νέες δημοσκοπήσεις διαπίστωσαν ότι οι ψηφοφόροι στις πολιτείες που πρέπει να κερδίσει ο κ. Μπάιντεν έχουν κινηθεί εναντίον του. Το προβάδισμά του μπορεί να κινδυνεύει ακόμη και σε κάποτε ασφαλείς πολιτείες όπως η Βιρτζίνια, η Μινεσότα και το Νέο Μεξικό», αναφέρει ο Economist.

Σημειώνοντας, ακόμα, ότι πολλοί Δημοκρατικοί «έχουν αρχίσει να τον καλούν ανοιχτά να αποχωρήσει», το περιοδικό πρόσθεσε ότι ο Μπάιντεν και ο Τραμπ «προσφέρουν μια επιλογή μεταξύ του ανίκανου και του απερίγραπτου. Οι Αμερικανοί αξίζουν κάτι καλύτερο».

«Δεν πάω πουθενά»

Παρόλα αυτά, ο Αμερικανός πρόεδρος αποσαφήνισε πως δεν πρόκειται να αποσύρει την υποψηφιότητα του από τις εκλογές των Ηνωμένων Πολιτειών, για ακόμη μία θητεία, παρά τον σάλο και τον πανικό στους κόλπους του κόμματός του εξαιτίας της ηλικίας του.

Σε χθεσινή εκδήλωση στον Λευκό Οίκο για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας, δήλωσε ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω απογοητεύοντας όσους ήλπιζαν έστω και τώρα, τέσσερις μήνες πριν τις κάλπες, να δώσει τη θέση του για το καλό του ίδιου, του κόμματος και της χώρας.

«Συνέχισε τον αγώνα», τον παρότρυνε ένας από τους προσκεκλημένους. «Με έχεις καταλάβει, φίλε. Δεν πάω πουθενά», απάντησε ο Αμερικανός πρόεδρος. Αυτό επιβεβαιώνουν και αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου, που έχουν αναφέρει ότι δεν σχεδιάζει να κάνει στην άκρη. 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις