Breaking news

Τέμπη: Στον εισαγγελέα επτά στελέχη του ΟΣΕ για τη διαρροή ηχητικών
A

Για τη διαρροή ηχητικών καταγραφών αμέσως μετά την τραγωδία των Τεμπών καλούνται από τον εισαγγελέα για εξηγήσεις ως ύποπτοι συνολικά επτά στελέχη του ΟΣΕ που φέρεται να παραβίασαν το υπηρεσιακό απόρρητο

Μεταξύ όσων κλήθηκαν ως ύποπτοι είναι ο διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού, καθώς και στελέχη και υπάλληλοι του ΟΣΕ, για την παραβίαση του υπηρεσιακού απορρήτου από κοινού, δίνοντας στη δημοσιότητα ηχητικά από τη μοιραία σύγκρουση.

Δεν εξετάστηκε το μοντάζ από τις Αρχές

Στη συγκεκριμένη εισαγγελική διερεύνηση δεν εξετάστηκαν οι καταγγελίες για παρεμβάσεις - μοντάζ - στο ηχητικό υλικό που δημοσιοποιήθηκε, καθώς εκτιμήθηκε νομικά ότι δεν μπορεί να αξιολογηθεί ποινικά εφόσον δεν προκλήθηκε από την καταγγελόμενη αλλοίωση, έννομη συνέπεια. Και αυτό, γιατί στα χέρια του ανακριτή Λάρισας που χειρίζεται την έρευνα της υπόθεσης, έχει παραδοθεί εξαρχής το σύνολο των καταγραφών της μοιραίας βραδιάς χωρίς τις αλλοιώσεις που βγήκαν στη δημοσιότητα, δημιουργώντας διαφορετικά συμπεράσματα για τα αίτια της τραγωδίας.

Κατά τις ίδιες πηγές, στους υπόπτους δε συγκαταλέγονται ούτε πρόσωπα τα οποία εμπλέκονται στη δημοσιοποίηση του ακουστικού υλικού, καθώς για να προκύπτουν ποινικές ευθύνες σε ανάλογη περίπτωση, θα πρέπει η δημοσιοποίηση να προκαλεί βλάβη είτε στο Δημόσιο είτε σε άλλο φυσικό ή νομικό πρόσωπο. Αυτή η παράμετρος δεν προέκυψε από την εισαγγελική έρευνα που διενεργήθηκε.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις