Breaking news

κακοκαιρία στην Αθήνα
A

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις προβλέπονται σήμερα, Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024, σε πολλές περιοχές της χώρας, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που έχει εκδώσει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. 

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την ΕΜΥ, ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται σήμερα:

  • Στην ανατολική Μακεδονία και περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας (κυρίως νομοί Θεσσαλονίκης - Χαλκιδικής) καθώς και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου (βορείως της Μυτιλήνης) έως τις μεσημβρινές ώρες.
  • Στη Θεσσαλία και τις Σποράδες από τις πρωινές έως τις απαγευματινές ώρες.
  • Στην κεντρική και ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την ανατολική Πελοπόννησο και την Εύβοια από τις μεσημβρινές έως τις απογευματινές ώρες.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από το βράδυ βόρειοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από τις μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 28 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Στα κεντρικά, τα ανατολικά και τα βόρεια προβλέπονται βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα είναι τοπικά ισχυρές. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από το βράδυ. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοδυτικοί 3 με 5, στα ανατολικά μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία βόρειοι και στο νότιο Αιγαίο δυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Θα φτάσει τους 28 με 30 βαθμούς και κατά τόπους στα ηπειρωτικά και την Κρήτη τους 31 βαθμούς Κελσίου.

Πότε θα σταματήσουν τα έντονα φαινόμενα

Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά, και με βάση τα νεότερα δεδομένα στη νυχτερινή επικαιροποίηση του εκτάκτου δελτίου, «από τα έντονα φαινόμενα θα αφαιρέσουμε την Θράκη και θα διατηρηθεί η ανατολική Μακεδονία, περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας (κυρίως νομοί Θεσσαλονίκης - Χαλκιδικής) καθώς και τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου (βορείως της Μυτιλήνης) έως το μεσημέρι».

«Ακολούθως, έως απόγευμα, θα δώσουμε έμφαση σε Θεσσαλία και Σποράδες . Τέλος από το μεσημέρι έως αργά το απόγευμα τα έντονα φαινόμενα θα εντοπίζονται σε κεντρική και ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την ανατολική Πελοπόννησο και την Εύβοια».

Ο καιρός αύριο

Αύριο, Παρασκευή 5 Ιουλίου, η ΕΜΥ προβλέπει γενικά αίθριο καιρό στις περισσότερες περιοχές, όμως το πρωί στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Θεσσαλία και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την Κρήτη θα αναπτυχθούν νεφώσεις και είναι πιθανόν, κυρίως στα ορεινά, να σημειωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 33 με 35 βαθμούς και στην νησιωτική χώρα τους 29 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Ήχησε το 112 σε Θεσσαλονίκη, Πιερία, Χαλκιδική, Καβάλα

«Ήχησε» χτες το απόγευμα μήνυμα από το 112 στις περιοχές της Θεσσαλονίκης, της Πιερίας, της Χαλκιδικής και της Καβάλας για έντονα καιρικά φαινόμενα. Το προειδοποιητικό μήνυμα για χαλαζοπτώσεις, κεραυνούς και καταιγίδες που έλαβαν κάτοικοι των τεσσάρων περιοχών της Μακεδονίας αφορά την χρονική περίοδο από τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης μέχρι το μεσημέρι της ίδιας μέρας.

Οι Αρχές ζήτησαν μέσω του 112 από τους κατοίκους των περιοχών που δέχθηκαν το προειδοποιητικό SMS «να περιορίσουν τις μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των φαινομένων και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών».

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις