Breaking news

INTIME
A

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού αυτή την εβδομάδα, καθώς αναμένεται «πτώση» του υδραργύρου και καταιγίδες, σε διάφορες περιοχές της χώρας και στην Αττική.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, κ. Παναγιώτη Γιαννόπουλο, «θα έχει καταιγίδες με κεραυνούς, μέχρι την Πελοπόννησο. Και στην Αττική και στη Θεσσαλία», ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να εκδοθεί έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

«Την Παρασκευή βελτιώνεται ο καιρός. Μπορεί να βρέξει την Παρασκευή στην Αθήνα. Το μεσημέρι, όχι το βράδυ, στην Πελοπόννησο. Ξαναφτιάχνει ο καιρός το Σαββατοκύριακο και σιγά σιγά θα ανέβει η θερμοκρασία», εξήγησε ακόμη.

Κολυδάς: Εξασθένηση των ανέμων, αστάθεια σε όλα τα ηπειρωτικά την Πέμπτη

Σύμφωνα με τον διευθυντή της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), κ. Θοδωρή Κολυδά, προβλέπεται εξασθένηση των ανέμων, αστάθεια σε όλα τα ηπειρωτικά την Πέμπτη με πιθανόν ισχυρές καταιγίδες, αλλά και πτώση της θερμοκρασίας θα κυλήσει η νέα εβδομάδα.

Σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, σημειώνει πως: «Από πλευράς θερμοκρασιών, μετά τους 37 με 38 τοπικά στα ηπειρωτικά έως Τρίτη, θα έχουμε πτωτική πορεία του υδραργύρου με επάνοδο κοντά στα κανονικά επίπεδα για την εποχή».

Τσατραφύλλιας: «Τα τρία πρόσωπα του καιρού» 

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, κ. Γιώργο Τσατραφύλλια, ο καιρός θα παρουσιάσει τρία πρόσωπα.

Ειδικότερα, σε ανάρτησή του, ανέφερε πως σήμερα, Δευτέρα και αύριο, Τρίτη, η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, την Τετάρτη και την Πέμπτη ωστόσο θα πέσει 8 με 10 βαθμούς και αναμένονται «δυνητικά επικίνδυνες καταιγίδες και μπουρίνια». Από την Παρασκευή, η θερμοκρασία θα ανέβει ξανά, θα είναι ωστόσο υποφερτή.

Αρναούτογλου: Αισθητή η πτώση της θερμοκρασίας

Αισθητή θα είναι η πτώση της θερμοκρασίας την Πέμπτη, σύμφωνα με το μετεωρολόγο, κ. Σάκη Αρναούτογλου. 

Ειδικότερα, σε ανάρτησή του ο κ. Αρναούτογλου συμπεριέλαβε γράφημα, όπου έδωσε τις θερμοκρασίες των επόμενων ημερών και όπως αναφέρει την Τρίτη το θερμόμετρο σε κάποιες περιοχές θα φτάσει τους 39 – 40 βαθμούς Κελσίου.

Ωστόσο, από την Τετάρτη το θερμόμετρο θα αρχίσει να πέφτει, με αποκορύφωμα την Πέμπτη, όπου –σε σύγκριση με την Τρίτη– η θερμοκρασία θα πέσει έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει νέα σταδιακή άνοδος.

Πρόγνωση καιρού από την ΕΜΥ 

Αύριο, Τρίτη 2 Ιουλίου, στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια προβλέπονται αραιές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν και από τις μεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στην Ήπειρο, τη Θεσσαλία και τη Μακεδονία. Από αργά το απόγευμα στις περισσότερες περιοχές ο καιρός θα βελτιωθεί και μόνο τοπικά στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία θα εκδηλώνονται τοπικές βροχές και καταιγίδες έως τις νυχτερινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ, στρεφόμενοι σταδιακά σε δυτικούς με την ίδια ένταση.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα δυτικά και τα νότια. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα φτάσει στα ηπειρωτικά κατά τόπους τους 37 με 38 βαθμούς, ενώ στη νησιωτική χώρα τους 30 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Μεθαύριο, Τετάρτη 3 Ιουλίου, στα βόρεια προβλέπεται άστατος καιρός, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα, οπότε στα δυτικά κυρίως ορεινά, υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις