Breaking news

Πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Πλάκα Κερατέας Αττική
A

Ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής παραμένουν και σήμερα, Δευτέρα, στην Κερατέα, όπου χτες ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά, η οποία γρήγορα επεκτάθηκε με αποτέλεσμα να χαθούν ανθρώπινες περιουσίες. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Λαυρεωτικής έχουν καεί ή έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές δέκα σπίτια στην ευρύτερη περιοχή της Πλάκας.

Στην φωτιά της Κερατέας ήχησε πολλές φορές το 112 καθώς το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Προστασίας έκρινε αναγκαίο να απομακρυνθούν οι κάτοικοι των περιοχών Παλαιοκαμάριζα, Μαρκάτι, Πλάκα, Πανόραμα, Άγιος Γεώργιος Θορικού και Άγιος Κωνσταντίνος.

Στο σημείο αυτή τη στιγμή παραμένουν και επιχειρούν 138 πυροσβέστες με 8 πεζοπόρα τμήματα και 39 οχήματα. Στο έργο της κατάσβεσης των πυρκαγιών στην Αττική συνδράμει πλήθος  εθελοντών και εθελοντικών οχημάτων.

Xωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στη Σταμάτα - Ένας νεκρός από ανακοπή

Οριοθετήθηκε η μεγάλη φωτιά στη Σταμάτα που ξέσπασε χτες, απόγευμα Κυριακής, σε δασική έκταση δίπλα στην κοινότητα και πήρε μεγάλη έκταση λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων. Κάηκαν σπίτια και αυτοκίνητα ενώ έχασε τη ζωή του ένας 45χρονος που υπέστη ανακοπή κατά τη διάρκεια της φωτιάς.

Όλη νύχτα οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετώπισαν άμεσα τις μικροεστίες και τις αναζωπυρώσεις, ενώ με το πρώτο φως της μέρας θα φανεί το μέγεθος της καταστροφής.

Στην περιοχή συνεχίζουν να επιχειρούν 145 πυροσβέστες με 7 πεζοπόρα τμήματα και 42 οχήματα προκειμένου να την θέσουν υπό έλεγχο. Υπενθυμίζεται ότι λόγω της πυρκαγιάς εκδόθηκαν 5 μηνύματα του 112 και πραγματοποιήθηκε εκκένωση των περιοχών της Αμυγδαλέζας, της Ροδόπολης και της Γαλήνης.

Σε εξέλιξη φωτιές σε Ζάκυνθο και Δίστομο Βοιωτίας

Σε εξέλιξη είναι οι πυρκαγιές στην Αγία Μαρίνα Ζακύνθου και στον Δίστομο Βοιωτίας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική οι φωτιές σε Ζάκυνθο και Δίστομο, δεν απειλούν κατοικημένες περιοχές και στα σημεία δεν πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Ειδικότερα στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση τις απογευματινές ώρες χθες, στην περιοχή Δίστομο Βοιωτίας, επιχειρούν 62 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων από την 4η ΕΜΟΔΕ και 20 οχήματα, ενώ για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί δύο ελικόπτερα. Συνδρομή στο έργο της κατάσβεσης παρέχουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

Επιπλέον, χθες γύρω στις 21.20 το βράδυ πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση, σε δύσβατο σημείο, στην Αγία Μαρίνα Ζακύνθου. Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 35 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 10 οχήματα καθώς και ένα ελικόπτερο, ενώ αυτή την ώρα μεταβαίνουν δυνάμεις από την Κυλλήνη και συγκεκριμένα 14 πυροσβέστες με 4 οχήματα συμπεριλαμβανομένων δασοκομάντος από την ΕΜΟΔΕ της Πάτρας. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις