Breaking news

INTIME
A

Στις 44 ανήλθαν οι αγροτοδασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο (από 18:00 27 Ιουνίου έως 18:00 28 Ιουνίου), από τις οποίες οι 33 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη έντεκα (11).

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής αναφέρει «Παρακαλούμε όλους τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών».

Διαβάστε επίσης: Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο Σάββατο σε έξι περιφέρειες

Το Σαββατοκύριακο: Αναμένονται θυελλώδεις άνεμοι έντασης 100 χλμ την ώρα - Οι περιοχές σε κίνδυνο

Ένα ιδιαίτερα δύσκολο Σαββατοκύριακο έρχεται για τη χώρα, από άποψη καιρικών συνθηκών, με σαρωτικούς ανέμους που θα φτάνουν έως και τα 100 χλμ.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να είναι ιδιαίτερα αυξημένος ο κίνδυνος για την εκδήλωση πυρκαγιών, εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών που θα επικρατούν σε αρκετές περιοχές.

Όπως αναφέρει το meteo.gr θα υπάρξει σημαντική ενίσχυση των βορείων ανέμων στο Αιγαίο και στα ανατολικά ηπειρωτικά, που θα δημιουργήσουν δυστυχώς ένα «εκρηκτικό κοκτέιλ».

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία, οι ριπές των ανέμων στην Ανατολική Στερεά και στην Εύβοια τις μεσημεριανές ώρες του Σαββάτου 29 Ιουνίου τοπικά θα φτάσουν τα 90 km/h, ενώ στη Νότια Εύβοια και σε περιοχές που γειτνιάζουν με έντονη τοπογραφία, τα 100 km/h, όπως ευδιάκριτα αποτυπώνεται στον παρακάτω χάρτη.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις