Breaking news

Δικαστήριο και δίκη
A

Ποινή φυλάκισης 12 μηνών επιβλήθηκε στον δημοσιογράφο της ΕΡΤ για την ενδοοικογενειακή βία, αφού ξυλοκόπησε τη σύντροφό του.

Συγκεκριμένα, την ποινή επέβαλε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών και είναι μετατρέψιμη προς δέκα ευρώ ημερησίως. Στον 45χρονο δημοσιογράφο της ΕΡΤ επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι προκειμένου να μην προσεγγίζει και να μην επικοινωνεί με κανέναν τρόπο (φυσικά, τηλεφωνικά, ηλεκτρονικά) με την 30χρονη σύντροφό του που τον κατήγγειλε, μέχρι την αμετάκλητη εκδίκαση της υπόθεσης.

Ο 45χρονος δημοσιογράφος της ΕΡΤ οδηγήθηκε στο μονομελές αυτόφωρο λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι. Ο δημοσιογράφος, που ήταν κρατούμενος από τη στιγμή που ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος του μέχρι σήμερα, είχε ζητήσει όταν παραπέμφθηκε στο Αυτόφωρο Μονομελές να γίνει ποινική διαμεσολάβηση στην υπόθεση, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες αυτό δεν προχώρησε. Έτσι λοιπόν πραγματοποιήθηκε η δίκη και ο ίδιος κρίθηκε ένοχος, με εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης. 

Στο δικαστήριο βρέθηκε και η 30χρονη δημοσιογράφος που τον έχει καταγγείλει για απειλητικά μηνύματα που έλαβε, αλλά και για ξυλοδαρμό. 

Στο πλαίσιο της δίκης, ως μάρτυρας αναμένεται να καταθέσει η εν διαστάσει σύζυγός του, που έχει μαζί του και δύο παιδιά και δεν έχει ζητήσει την ποινική του δίωξη. Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ που κατηγορείται για τον ξυλοδαρμό ισχυρίζεται ότι ο καυγάς με τη σύντροφό του ξεκίνησε με αφορμή το αν θα χωρίσει οριστικά από την εν διαστάσει σύζυγό του ή όχι. Ισχυρίζεται επίσης ότι και ο ίδιος υπέστη ξυλοδαρμό από την 30χρονη και πως του προκλήθηκε αιμορραγία στο αυτί από αυτόν.

Από την πλευρά της, η 30χρονη γυναίκα αρνήθηκε να προχωρήσει σε διαμεσολάβηση, αφού ο άντρας έχει καταθέσει μήνυση σε βάρος της για συκοφαντική δυσφήμιση, αλλά να προχωρήσει με την υπόθεση.

Ωστόσο, σημειώνεται ότι για τις υπόλοιπες πράξεις για τις οποίες έχει καταγγελθεί, διενεργείται προκαταρκτική εξέταση. 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις