Breaking news

Ημέρα Υπερηφάνειας 2024
A

Η Αστυνομία απαγόρευσε τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά του EuroPride 2024 το ερχόμενο Σάββατο 29 Ιουνίου, όταν θα κορυφωθούν οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ, με την παρέλαση υπερηφάνειας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Με απόφαση του επικεφαλής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης απαγορεύθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας που είχε προγραμματιστεί για τις 12:30 του Σαββάτου στην πλατεία Αγίας Σοφίας, κατά του EuroPride 2024.

Ακόμη, απαγορεύθηκε κάθε σχετική συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στον δήμο Θεσσαλονίκης, από τις 06:00 έως τα μεσάνυχτα του Σαββάτου.

Ο λόγος για αυτή την απαγόρευση είναι ότι «επαπειλείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια λόγω πιθανής διάπραξης σοβαρών εγκλημάτων, ιδίως κατά της ζωής, της σωματικής ακεραιότητας, της ιδιοκτησίας και της πολιτειακής εξουσίας» και επειδή «απειλείται σοβαρά η διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής, της κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών και της λειτουργίας των υποδομών και κοινωφελών εγκαταστάσεων στις συγκεκριμένες περιοχές», σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις