Breaking news

Καιρός: Δεν «κοπιάζουν» οι άνεμοι, ανυποχώρητη η ζέστη με 38 °C
A

Με τις περισσότερες μέρες του Ιουνίου να καταγράφονται θερμοκρασίες άνω των 32 βαθμών, έναν ακραίο καύσωνα στα μέσα του μήνα και τη ζέστη να μην υποχωρεί ούτε τη νύχτα, οι επιστήμονες θεωρούν ότι διανύουμε τον θερμότερο Ιούνιο που έχει καταγραφεί στην Ελλάδα. Και όπως φαίνεται, ο καιρός θα παραμείνει στο ίδιο «μοτίβο» και τις επόμενες ημέρες, με ζέστη διαρκείας.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) για σήμερα, Τρίτη 25 Ιουνίου αναμένεται αίθριος καιρός, με κατά τόπους αραιές νεφώσεις στα ηπειρωτικά οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στη δυτική και κεντρική Μακεδονία και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια και θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 33 με 35, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά κατά τόπους τους 36 με 38 και στη νησιωτική χώρα τους 34 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική, θα παρουσιαστούν αραιές νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κατά τόπους θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί  3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι τοπικά 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 37 με 38 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, αναμένονται επίσης αραιές νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κατά τόπους θα πυκνώσουν, οπότε πιθανώς να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νότιοι 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα «σκαρφαλώσει» από τους 23 έως τους 33 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε live την πορεία της θερμοκρασίας

Αναλυτική πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες

Την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο στα δυτικά, τα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν κατά τόπους νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά κυρίως της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ με μικρή εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 35 με 37 και στη νησιωτική χώρα τους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη, στο  βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη Μακεδονία αρχικά ο καιρός θα είναι αίθριος, αλλά γρήγορα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και από τις μεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και στη Μακεδονία σποραδικές καταιγίδες οι οποίες πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα το βράδυ θα περιοριστούν στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ηπειρωτικά κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια.

Την Παρασκευή, αναμένονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στη Μακεδονία. Τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες θα σταματήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ηπειρωτικά όπου θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση σε όλη τη χώρα.

Το Σάββατο, αναμένεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 και πιθανώς πρόσκαιρα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα βόρεια.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις