Breaking news

INTIME
A

Υπέστη προσωρινή βλάβη το σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης 112, με την αιτία να μην έχει γίνει ακόμα γνωστή, σύμφωνα με το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Έτσι, ζητήθηκε από τα ΜΜΕ να δημοσιεύσουν προειδοποιητικό μήνυμα για τους κατοίκους στην Πετροθάλασσα Αργολίδας.

«Δασική Πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στην περιοχή Πετροθάλασσα Αργολίδας απομακρυνθείτε προς Ερμιόνη. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών».

Φωτιά στο Κρανίδι Αργολίδας 

Η φωτιά που εκδηλώθηκε γύρω στις 15:25 το μεσημέρι στο Κρανίδι Αργολίδας πήρε πολύ γρήγορα διαστάσεις, ενώ κοντά βρίσκονται σπίτια και στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι εντάσεως οκτώ μποφόρ.

Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους ώστε να απομακρυνθούν από το ανατολικό Κρανίδι Αργολίδας και να κατευθυνθούν προς Πόρτο Χέλι και Ερμιόνη. Μήνυμα από το 112 έλαβαν οι κάτοικοι και στην Πετροθάλασσα Αργολίδας να απομακρυνθούν προς Ερμιόνη.

Φωτιά στην περιοχή Μαστραντώνη, του δήμου Ερυμάνθου, στην Αχαΐα

Φωτιά ξέσπασε στην περιοχή Μαστραντώνη, του Δήμου Ερυμάνθου, στην Αχαΐα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά έχει πάρει διαστάσεις. Επί τόπου σπεύδει ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής. Μέχρι αυτή την ώρα δεν κινδυνεύει κάποιος οικισμός. Μήνυμα από το 112 έλαβαν οι κάτοικοι στην περιοχή Γάλαρο νααπομακρυνθούν προς Πόρτες.

Καλύτερη εικόνα στο μέτωπο της Μεγαλόπολης

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει η φωτιά που ξέσπασε στη Μεγαλόπολη, λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι σε περιοχή κοντά στο ορυχείο της ΔΕΗ, κοντά στον οικισμό Χωρέμη, σε χαμηλή βλάστηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες στον οικισμό Χωρέμη, η φωτιά έχει περάσει μέσα από το χωριό, με αποτέλεσμα να καούν σπίτια. «Υπάρχουν αρκετές ζημιές. Ο Δήμος θα κάνει τα αδύνατα δυνατά να αποκαταστήσει μόνιμες κατοικίες», δήλωσε στο ΕΡΤNews ο Κώστας Μιχόπουλος, δήμαρχος Μεγαλόπολης. Πρόσθεσε πως: «Οι άνθρωποι (που κάηκαν τα σπίτια τους) θα φιλοξενηθούν κάπου στη Μεγαλόπολη και αύριο και για όσο θα γίνει».

Φωτιά στη Ρίγανη Αιτωλοακαρνανίας

Πυρκαγιά ξέσπασε στις 15:05 σε αγροτοδασική έκταση στη Ρίγανη Αιτωλοακαρνανίας. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 20 πυροσβέστες 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος 7 οχήματα και 1 ελικόπτερο. Φωτιά εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση γύρω στις 15:05 στο Νεοχώρι Μεσσηνίας. Στο σημείο επιχειρούν 16 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος 6 οχήματα και 1 ελικόπτερο.

Την ίδια ώρα, επίγειες και εναέριες δυνάμεις απ΄ όλη την Κεντρική Ελλάδα δίνουν τη μάχη σε τέσσερα σημεία για να ελέγξουν τις φωτιές που ξέσπασαν μετά το μεσημέρι. Στη Θήβα τα δύο μέτωπα περιορίστηκαν και οι πυροσβέστες προσπαθούν να τα ελέγξουν. Στον Άγιο Σπυρίδωνα Βοιωτίας πρόλαβαν τα χειρότερα σταματώντας τις φλόγες σε αγροτική περιοχή.

Πυρκαγιά στη Φθιώτιδα

Στο Γουλέμι της Φθιώτιδας παρά τους ισχυρούς ανέμους, οι πυροσβεστικές δυνάμεις από εδάφους και αέρος προσπαθούν να κόψουν την πορεία στης φωτιάς προς τη θαμνώδη έκταση ενώ αγρότες της περιοχής με αγροτικά μηχανήματα κάνουν ζώνες μέσα στα χωράφια.

Φωτιά στην Εύβοια 

Στην περιοχή της Παναγίας Πούντα στο Δήμο Κύμης- Αλιβερίου στην Εύβοια ένα σκαπτικό μηχάνημα κάτω από συνθήκες που δεν έχουν διευκρινιστεί έπεσε σε γκρεμό και πήρε φωτιά. Ο χειριστής του είναι καλά στη υγεία του και έχει μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου για τις πρώτες βοήθειες. Η φωτιά όμως επεκτάθηκε πολύ γρήγορα σε δύσβατη περιοχή και πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να την περιορίσουν με την βοήθεια και ενός ελικοπτέρου που βρίσκονταν στη Θήβα και συνέχισε για τη φωτιά στην Εύβοια.

Μεγάλη πυρκαγιά στο Αλποχώρι Πύργου – Καίει κοντά σε σπίτια

Συναγερμός στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Πύργου, αφού μερικά λεπτά πριν από τις 17:00 το απόγευμα, εκδηλώθηκε φωτιά στο Αλποχώρι που έλαβε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις.

Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ, έχει ζητηθεί συνδρομή από εναέρια μέσα, τα οποία αναμένεται να επιχειρήσουν σε λίγο, σύμφωνα με πληροφορίες του patrisnews.com. Η φωτιά καίει σε διάσπαρτες εστίες, με ορισμένες από αυτές να είναι κοντά σε σπίτια. Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, κάνουν την κατάσταση ακόμη δυσκολότερη.

Μήνυμα από το 112 έλαβαν οι κάτοικοι στις περιοχές Μυρτιά και Σκουροχώρι Ηλείας λόγω φωτιάς που έχει ξεσπάσει στην περιοχή.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις