Breaking news

Καιρός: Δεν υποχωρεί ο καύσωνας - Νέο κύμα ζέστης με 40αρια
A

Δε φαίνεται να υποχωρεί ο καύσωνας, καθώς ανεβαίνει και πάλι ο υδράργυρος μετά την «ανάσα δροσιάς» του Σαββατοκύριακου. Συγκεκριμένα, αναμένεται εκ νέου άνοδος της θερμοκρασίας από αύριο, Τρίτη, καθώς όπως αναφέρουν οι μετεωρολόγοι η ζέστη επιστρέφει με θερμοκρασίες που θα αγγίξουν ακόμα και τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Εν τω μεταξύ, σε μεγάλο μέρος της χώρας και ειδικά την Πελοπόννησο, τη Στερεά Ελλάδα, μεγάλο μέρος της Θεσσαλίας και την Κεντρική Μακεδονία, ο κίνδυνος εκδήλωσης και διάδοσης πυρκαγιάς θα είναι υψηλός και κατά τόπους πολύ υψηλός. Σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου, Γιώργου Τσατραφύλλια, αναμένεται βδομάδα υψηλού κινδύνου.

 

Δείτε live την εξέλιξη του καιρού

Ο καιρός σήμερα

Σήμερα ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος και μόνο στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 36 με 37 βαθμούς. Στη νησιωτική χώρα τους 32 με 33 και στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική, ο καιρός θα είναι αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις και τοπικούς όμβρους στα δυτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.  Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, αναμένεται επίσης γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα γύρω ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 3 και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νότιοι νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Αύριο, Τρίτη, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στα βόρεια ορεινά θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο βαθμιαία έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά και θα φτάσει στη νησιωτική χώρα τους 33 με 35 βαθμούς, στα ηπειρωτικά τους 36 με 37 και κατά τόπους τους 38 βαθμούς και Κελσίου.

Την Τετάρτη, επίσης γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στα Δωδεκάνησα και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή περαιτέρω άνοδο κυρίως στα ηπειρωτικά όπου θα φτάσει τους 37 με 38 κατά τόπους τους 39 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη, θα παρουσιαστούν με λίγες τοπικές νεφώσεις στα νοτιοανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, στα πελάγη τοπικά 6 και στο Αιγαίο έως 7 μποφόρ Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Παρασκευή θα υπάρξουν λίγες τοπικές νεφώσεις στα νοτιοανατολικά και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, στα πελάγη τοπικά 6 και στο Αιγαίο έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις