Breaking news

Καύσωνας, σκόνη και συννεφιά στην Αττική
A

Σήμερα, Πέμπτη 13 Ιουνίου, αναμένεται να κορυφωθεί ο καύσωνας που «ταλαιπωρεί» από την Τρίτη τη χώρα μας. Σύμφωνα με τον διευθυντή της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Θοδωρή Κολυδά, σήμερα η θερμοκρασία στην Αθήνα θα φτάσει έως τους 42 βαθμούς Κελσίου ενώ αύριο, Παρασκευή, μόλις έως τους 37 βαθμούς Κελσίου.

Ωστόσο, σε ανάρτηση του στα social media ο κ. Κολυδάς αναρωτιέται αν η συννεφιά θα καταφέρει να εμποδίσει και πάλι την ανοδική πορεία του υδραργύρου στο Λεκανοπέδιο, ενδεχομένως και σε άλλες περιοχές. Ο ίδιος απαντάει πως απάντηση βέβαια θα δοθεί σήμερα το βράδυ, διότι στον αντίποδα έρχονται δυτικοί καταβατικοί άνεμοι. 

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για τον καύσωνα

Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που έχει εκδώσει η ΕΜΥ, σήμερα, Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024 οι θερμοκρασίες θα διατηρηθούν σε υψηλά επίπεδα και ως προς τις μέγιστες, αλλά και ως προς τις ελάχιστες τιμές. Μικρή πτώση θα παρουσιάσει η θερμοκρασία μόνο στα βορειοδυτικά.

  • Στην Αττική οι μέγιστες θερμοκρασίες θα φτάσουν στο εσωτερικό τους 41 με 42 βαθμούς και πιθανόν τους 43 βαθμούς Κελσίου, ενώ στις παραθαλάσσιες περιοχές θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερες.
  • Στα βόρεια ηπειρωτικά η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φθάσει τους 36 με 37 βαθμούς και στην κεντρική Μακεδονία τοπικά τους 38 με 39 βαθμούς, ενώ οι ελάχιστες τιμές της θα κυμανθούν περί τους 25 με 27 βαθμούς Κελσίου.
  • Στη Θεσσαλία, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φθάσει τους 39 με 41 βαθμούς με τις ελάχιστες τιμές της περί τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.
  • Στην ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φθάσει τους 41 με 43 βαθμούς, ενώ οι ελάχιστες τιμές της θα κυμανθούν περί τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου.
  • Στα νησιά του Ιονίου, τις Σποράδες και τις Κυκλάδες τους 35 με 37 βαθμούς, στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου τους 38 με 40 και στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 39 με 42 βαθμούς Κελσίου. Οι ελάχιστες τιμές της θα κυμανθούν περί τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Τέλος, την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024 η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια, ενώ αναμένεται μεταβολή του καιρού στην κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα με καταιγίδες που θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους.

  • Στα βόρεια ηπειρωτικά η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φθάσει τους 34 με 36 βαθμούς Κελσίου.
  • Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 36 με 38 βαθμούς, στο εσωτερικό της Στερεάς και της Πελοποννήσου τους 39 βαθμούς Κελσίου.
  • Στη νησιωτική χώρα η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 34 με 36 βαθμούς και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 37 με 39 και πιθανόν 40 βαθμούς Κελσίου.
Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις