Breaking news

INTIME
A

Σοκ προκαλούν τα στοιχεία για τη δολοφονία της 11χρονης από τον 37χρονο θείο της, στον Πύργο Ηλείας που είδαν το «φως» της δημοσιότητας.

Ο 37χρονος φερόμενος ως δράστης ομολόγησε το κίνητρο για τη φρικτή δολοφονία του κοριτσιού. Συγκεκριμένα, ο ισχυρισμός του ήταν πως πρότεινε στο θύμα να συνευρεθούν, εκείνη αρνήθηκε, αντέδρασε και είπε ότι θα το πει στους γονείς της. Η δολοφονία έγινε με ένα κατσαβίδι που είχε στο αμάξι. Ο 37χρονος πέταξε μετά τη δολοφονία το κατσαβίδι σε βάλτο, σύμφωνα με τον ίδιο.

Την ίδια ώρα, στη δημοσιότητα ήρθε βίντεο από τη στιγμή που το 11χρονο κορίτσι ακολουθεί και επιβιβάζεται στο μαύρο αυτοκίνητο του θείου της στον Πύργο της Ηλείας, πριν το δολοφονήσει.

Στο βίντεο φαίνεται ο 37χρονος δράστης βρίσκεται στο μαύρο αυτοκίνητό, σε κεντρικό σημείο της περιοχής και η 11χρονη να πηγαίνει προς το μέρος του. 

Στο σημείο αυτό, αξίζει να υπενθυμιστεί ότι ο 37χρονος είχε συλληφθεί το 2017 για βιασμό ανήλικης, είχε καταδικαστεί σε 9 χρόνια φυλάκιση και παρέμενε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της εμφάνισης δύο φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το κορίτσι που είχε βιάσει το 2017 ήταν πρώτη ξαδέρφη του πατέρα της 11χρονης.

Στον εισαγγελέα και στον ανακριτή ο 37χρονος δράστης 

Ο 37χρονος αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα και στον ανακριτή Πύργου. Στη συνέχεια, σύμφωνα με πληροφορίες, θα προσέλθει στο δικαστικό μέγαρο του Πύργου ο συνήγορος της οικογένειας της 11χρονης, ο οποίος θα δηλώσει παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας.

Στο μεταξύ, σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην ιατροδικαστική υπηρεσία Πατρών η νεκροψία – νεκροτομή στη σορό της 11χρονης, ώστε να διαπιστωθεί ο ακριβής τρόπος με τον οποίο ο 37χρονος σκότωσε την ανήλικη και να προσδιορισθεί ο χρόνος που επήλθε ο θάνατος.

Επίσης, το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης αναμένεται να δώσει απαντήσεις για το αν κακοποιήθηκε σεξουαλικά ή όχι η ανήλικη.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο συνήγορος της οικογένειας της 11χρονης, Κώστας Κρεμμύδας, «το ζητούμενο στην προκειμένη περίπτωση είναι γιατί ο 37χρονος κυκλοφορούσε ελεύθερα όταν από δημοσιογραφικά ρεπορτάζ προκύπτει ότι στο παρελθόν είχε υποπέσει σε σοβαρές εγκληματικές πράξεις» και πρόσθεσε: «Πάντως σε κάθε περίπτωση έχουμε να κάνουμε με ένα αποτρόπαιο έγκλημα, το οποίο πρέπει να τιμωρηθεί παραδειγματικά».

Πειθαρχικός έλεγχος στους δικαστές για τον δολοφόνο της 11χρονης που ήταν έξω

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου ζήτησε άμεσα τον πειθαρχικό έλεγχο και των τριών δικαστών που μετείχαν στη σύνθεση του δικαστηρίου που χορήγησε την αναστολή στον τότε βιαστή και τώρα δολοφόνο της 11χρονης (και οι τρεις γυναίκες, όπως γυναίκα ήταν και η εισαγγελέας της δίκης).

Το δικαστήριο, όπως προκύπτει από την απόφαση, την οποία ζήτησε άμεσα η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωάννα Κλάπα, χωρίς ιδιαίτερη αιτιολογία που έδωσε αναστολή στην έκτιση της ποινής του ως να δικαστεί από το εφετείο. Με άλλα λόγια τον άφησε ελεύθερο με περιοριστικούς όρους.

Η καταδίκη του έγινε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Ζακύνθου το 2020 για βιασμό 14χρονης ανήλικης. Οι περιοριστικοί όροι που είχαν επιβληθεί στον 37χρονο από το δικαστήριο της Ζακύνθου ήταν απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, υποχρέωση εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, ζούσε στον νομό Ηλείας και απαγόρευση να πλησιάζει το θύμα, δηλαδή την 14χρονη.

Σημειωτέον, ότι ο 37χρονος είναι Ρομά και οι περιοριστικοί όροι δύσκολα είχαν εφαρμοστεί. Πέραν τούτου το εφετείο του είχε προσδιοριστεί για το 2022, όμως η δίκη δεν έγινε λόγω του ότι δεν είχε δικηγόρο, το δικαστήριο όρισε δικηγόρο και προσδιορίστηκε δικάσιμος για τον περασμένο Φεβρουάριο. Όμως και πάλι η δίκη δεν έγινε διότι συνέπεσε με δικηγορική αποχή και τελικά επρόκειτο να γίνει το 2025 αλλά στο μεταξύ ο 37χρονος διέπραξε το στυγερό έγκλημα της δολοφονίας της άτυχης 11χρονης την οποία παρέσυρε καθώς υπήρχε και συγγενική σχέση.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις