Breaking news

INTIME
A

«Σχιζοφρένεια» παρουσιάζει ο καιρός καθώς μετά τον καύσωνα που θα πλήξει τη χώρα από την Τρίτη, την Παρασκευή αναμένονται «βουτιά» του υδράργυρου και καταιγίδες.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού από τον διευθυντή της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) και μετεωρολόγο, κ. Θοδωρή Κολυδά, την Παρασκευή αναμένεται να ξεκινήσει πτώση της θερμοκρασίας που θα είναι ιδιαίτερα αισθητή το Σαββατοκύριακο, με ενισχυμένους βορείους ανέμους

Παράλληλα, ο κ. Κολυδάς ανέφερε πως: «Το έκτακτο δελτίο καιρού θα ισχύσει για Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη όπου θα σημειωθούν πολύ υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή».

Η ανάρτησή του κ. Κολυδά: 

Πρόγνωση καιρού για την Παρασκευή 

Σύμφωνα με την πρόβλεψη καιρού για την Παρασκευή από την ΕΜΥ, στα βόρεια νεφώσεις που το απόγευμα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες το μεσημέρι - απόγευμα στα ηπειρωτικά όπου θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 και από το απόγευμα στα δυτικά και τα βόρεια 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία αναμένεται να παρουσιάσει μικρή υποχώρηση στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια, αλλά στις υπόλοιπες περιοχές θα διατηρηθεί σε πολύ υψηλά επίπεδα. Αναλυτικότερα, στα βόρεια ηπειρωτικά η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φτάσει τους 34 με 36 βαθμούς και στην κεντρική Μακεδονία τους 37 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 36 με 38 βαθμούς ενώ στο εσωτερικό της Στερεάς, της Θεσσαλίας και της Πελοπονήσσου τους 39 βαθμούς Κελσίου. Στην νησιωτική χώρα θα φτάσει τους 34 με 36 βαθμούς και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και το εσωτερικό της Κρήτης τους 37 με 39 και πιθανόν τους 40 βαθμούς Κελσίου. Οι ελάχιστες τιμές στα βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθούν περί τους 24 με 26 βαθμούς ενώ στην υπόλοιπη χώρα περί τους 25 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση καιρού για το Σάββατο 

Το Σάββατο, αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους ενώ στα κεντρικά και βόρεια θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση του καιρού αναμένεται από τις απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία αναμένεται να παρουσιάσει αισθητή πτώση σε όλη σχεδόν την χώρα.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις