Breaking news

Michael Mosley
A

Συνεχίζεται το θρίλερ με την εξαφάνιση του παρουσιαστή του BBC, Μάικλ Μόσλεϊ, ο οποίος αγνοείται από την Τετάρτη στο νησί της Σύμης. Η υπόθεση έχει συγκεντρώσει τα βλέμματα των διεθνών ΜΜΕ και η αστυνομία έχει στήσει μία μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό του. Στην έρευνα συμμετέχουν ένας εκπαιδευμένος αστυνομικός σκύλος και ένα drone που «χτενίζει» τις δυσπρόσιτες περιοχές από τις οποίες εικάζεται ότι πέρασε ο Βρετανός παρουσιαστής. 

Οι έρευνες των Αρχών έχουν επικεντρωθεί στην περιοχή Πέδι όπου υπήρξε μαρτυρία από μία γυναίκα ότι τον είδε εκεί τελευταία φορά. Μιλώντας στην ΕΡΤ η γυναίκα ανέφερε: «Στις 14:20 φεύγω από το σπίτι μου να πάω στα δωμάτια και τον βλέπω δίπλα σε κάδους σκουπιδιών να μιλάει με κάποιον, κάπως ηλικιωμένο. Ο άλλος που ήταν δίπλα του φορούσε ένα καρό πουκαμισάκι πολύ λεπτό».

Ο δήμαρχος του νησιού, Ελευθέριος Παπακαλοδούκας, είπε ότι οι πυροσβέστες που διεξήγαγαν την έρευνα τον ενημέρωσαν ότι θεωρούν αδύνατο να ήταν ακόμα εκεί ο δημοσιογράφος. Ο κ. Παπακαλοδούκας πιστεύει ότι είναι πιθανό είτε να «ακολούθησε άλλο μονοπάτι» ή να έπεσε στη θάλασσα.

«Είναι μια πολύ μικρή, ελεγχόμενη περιοχή, γεμάτη κόσμο. Επομένως, αν του συνέβαινε κάτι εκεί, θα τον είχαμε βρει μέχρι τώρα», είπε στο BBC News.

Τα ίχνη του παρουσιαστή χάθηκαν σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ όταν αποφάσισε να αφήσει τη γυναίκα του στην παραλία του Αγίου Νικολάου και να πάει μια βόλτα στο κέντρο του νησιού την Τετάρτη. Έκτοτε δεν έχει επικοινωνήσει με κανένα δικό του πρόσωπο.

Το τηλέφωνό του βρέθηκε στο κατάλυμα που έμενε με τη σύζυγό του, η οποία και ανέφερε την εξαφάνισή του, αφού το είχε ξεχάσει εκεί.

Η εξαφάνισή του έγινε γνωστή στη Βρετανία και τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης της χώρας έκαναν την είδηση γνωστή μέσα από έκτακτες ενημερώσεις. Ο 67χρονος παρουσιαστής  είναι πολύ γνωστός για προγράμματα όπως η σειρά του BBC Trust Me, I'm A Doctor και για τις εμφανίσεις του  στο The One Show του BBC και στο This Morning του ITV.

Η περιοχή από όπου πιστεύεται ότι πέρασε ο Μάικλ Μόσλεϊ για να επιστρέψει στο Γυαλό πεζός είναι κατά τμήματα αδιάβατη και επικίνδυνη, σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις