Breaking news

Ο ΕΟΦ ανακαλεί φάρμακο
A

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων ανακαλεί παρτίδα συμπληρώματος σιδήρου καθώς κατά τον έλεγχο εμφάνισης της πρωτογενούς συσκευασίας παρατηρήθηκαν μη κανονικά ευρήματα. Πιο αναλυτικά ο ΕΟΦ ανακαλεί την παρτίδα 19723 του φαρμακευτικού προϊόντος VIOFER PS.OR.SOL 300mg/15g.

Κατά τον έλεγχο ο ΕΟΦ εντόπισε υπολείμματα πλαστικού στο λαιμό ή/και στο υποπώμα φιαλιδίων μετά την αποσφράγιση τους και διαπιστώθηκε διαρρηγμένος δακτύλιος ασφαλείας σε ορισμένα φιαλίδια.

Η εταιρεία VIOFAR LTD, ως κάτοχος άδειας κυκλοφορίας του προϊόντος στην Ελλάδα, οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους πελάτες της, προκειμένου να το αποσύρουν από την αγορά. Τα παραστατικά της ανάκλησης πρέπει να τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε ετών και να τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν.

VIOFER PS.OR.SOL 300mg/15g
VIOFER PS.OR.SOL 300mg/15g

Το VIOFER  πωλείται σε κουτί που περιέχει 10 πλαστικά φιαλίδια, χρώματος καραμελέ στα οποία περιέχεται ο διαλύτης. Επί του φιαλιδίου προσαρμόζεται το ειδικό πώμα που περιέχει τη σκόνη με τη δραστική ουσία. Το φιαλίδιο μαζί με το ειδικό πώμα σφραγίζεται εξωτερικά με λευκό πλαστικό πώμα ασφαλείας. 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις