Breaking news

Καύσωνας
A

Νέο κύμα καύσωνα αναμένεται να «χτυπήσει» τη χώρα μας την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τον γνωστό μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου. Με μία εικόνα που δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο κ. Αρναούτογλου ενημερώνει για τη μέση θερμοκρασία που θα επικρατεί στη χώρα μας από αύριο Παρασκευή έως και την επόμενη Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024.

Σύμφωνα με την εικόνα, από τη Δευτέρα αναμένεται να ξεκινήσει η άνοδος της θερμοκρασίας με αποκορύφωμα την Πέμπτη να αγγίζει τους 40 βαθμούς Κελσίου. 

Όπως τονίζει ο Σάκης Αρναούτογλου στη Δυτική και Νότια ηπειρωτική Ελλάδα καθώς και στην Αττική και στην Κρήτη οι θερμοκρασίες αυτές θα είναι 2 με 3 βαθμούς υψηλότερα. Το θερμόμετρο δηλαδή θα αγγίξει μέχρι και τους 43 βαθμούς Κελσίου.

Σάκης Αρναούτογλου
Η εικόνα που δημοσίευσε ο Σάκης Αρναούτογλου

Αξίζει να σημειωθεί ότι με την πρόγνωση του κ. Αρναούτογλου συμφωνεί και η ΕΜΥ η οποία για την Κυριακή προβλέπει ότι η θερμοκρασία θθα φτάσει στα ηπειρωτικά κατά τόπους περί τους 36 βαθμούς Κελσίου και τη Δευτέρα θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο σε όλη τη χώρα.

Ο καιρός σήμερα

Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας στην Αττική προβλέπονται αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές με πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και από το απόγευμα 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία στην πρωτεύουσα θα κυμανθεί από 22 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται αραιές νεφώσεις, παροδικά πιο πυκνές με πρόσκαιρες τοπικές βροχές στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και βαθμιαία και στο Αιγαίο. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία παρόλο που θα σημειώσει μικρή πτώση στα κεντρικά και βόρεια θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα στα νότια, όπου και θα φτάσει τους 35 με 37 βαθμούς. 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις