Breaking news

Κολυδάς
A

Τον μίνι καύσωνα που επικρατεί σήμερα στη χώρας, με μεγάλες αυξομειώσεις στις θερμοκρασίες ανά περιοχή, σχολίασε πριν από λίγο μέσα από τον λογαριασμό του στο twitter ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς. 

Συγκεκριμένα, ο έγκριτος μετεωρολόγος έγραψε: «Αλλού αύρα (27.9 ℃) κι αλλού χάβρα (38.2 ℃). Αξίζει να παρατηρήσετε στη δεύτερη κάρτα, πόσο γρήγορα ανέβηκε η θερμοκρασία στη Καλαμάτα (37℃), όταν ο άνεμος γύρισε σε ΒΔ !».

Νωρίτερα ο κ. Κολυδάς έγραψε πως σήμερα θα είναι τελικά η πιο ζεστή ημέρα της εβδομάδας με τη θερμοκρασία να φτάνει στους 38 βαθμούς Κελσίου. «Από την ανάλυση των πραγματικών δεδομένων της ανώτερης ατμόσφαιρας (χάρτης 850hPa) υπάρχει ταύτιση με τα προγνωστικά της αντίστοιχης ώρας και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα ο υδράργυρος στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά να φτάσει τους 38°C», έγραψε.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ

Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας σήμερα, Τρίτη 4 Ιουνίου, γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, ενώ ευνοείται και η μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα στα νοτιοανατολικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα κεντρικά και τα νότια θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο και θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Θα φτάσει στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 37 με 38 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 34 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί έως 37 και τοπικά 38 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια θα είναι 2 με 3 βαθμούς.

Στην Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο η θερμοκρασία θα φτάσει έως 37 και τοπικά 38 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη η θερμοκρασία θα φτάσει έως33 βαθμούς Κελσίου.

Στην πολύπαθη Θεσσαλία ο καύσωνας θα αγγίξει τους 37 και τοπικά 38 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και στη Θράκη θα υπάρχουν λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και η θερμοκρασία θα κυμανθεί έως 35 και τοπικά 36 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά και στη Δυτική Πελοπόννησο θα υπάρχουν λίγες αραιές νεφώσεις και η θερμοκρασία θα φτάσει έως 34 με 35 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες η θερμοκρασία θα φτάσει έως 33 και στην Κρήτη τοπικά έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα η θερμοκρασία θα φτάσει έως 35 και τοπικά 36 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Αύριο, Τετάρτη 5 Ιουνίου, γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός με αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, κυρίως το μεσημέρι-απόγευμα, οπότε κυρίως στα ορεινά θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Ευνοείται και πάλι η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο νότιο Ιόνιο και την περιοχή των Δωδεκανήσων 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βορειοδυτικά, θα παραμείνει όμως σε υψηλά για την εποχή επίπεδα κυρίως στα κεντρικά και τα νότια και θα φτάσει κατά τόπους, στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 37 και τοπικά τους 38 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 34 με 36 βαθμούς Κελσίου.
 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις