Breaking news

Σκουπίδια
A

Πιάνουν δουλειά από σήμερα, Δευτέρα 3 Ιουνίου, οι 25 «επόπτες της γειτονιάς» στον Δήμο Θεσσαλονίκης, οι οποίοι θα εποπτεύουν την φροντίδα και την καθαριότητα σε 25 γειτονιές της συμπρωτεύουσας. Τα 25 άτομα, όσες και οι γειτονιές σε όλο τον δήμο, που θα κληθούν να εποπτεύουν, θα βρίσκονται από σήμερα στους δρόμους για περιπολίες. Αρμοδιότητα τους είναι να ελέγχουν, να ενημερώνουν, να καταγράφουν τα προβλήματα αλλά και να επιβάλλουν, όπου χρειάζεται, πρόστιμα, όπως αυτά προβλέπονται από τον νέο κανονισμό καθαριότητας.

Σε πρώτη φάση οι 25 επόπτες θα επιτηρούν τον δημόσιο χώρο φροντίζοντας να ενημερώσουν τους δημότες και τις επιχειρήσεις για τον νέο κανονισμό. Μάλιστα, όταν εντοπίζουν κάποιο πρόβλημα θα προχωρούν αρχικά σε συστάσεις, καθώς όπως έχει ξεκαθαριστεί από τη διοίκηση του δήμου, τα πρόστιμα δεν είναι αυτοσκοπός. Ωστόσο, ο νέος κανονισμός καθαριότητας που εγκρίθηκε τον περασμένο μήνα από το δημοτικό συμβούλιο προβλέπει βαριά πρόστιμα.

Πρόστιμα από 30 έως 8.000 ευρώ

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Voria.gr, τα πρόστιμα που θα μπορεί να επιβάλλει ο δήμος Θεσσαλονίκης σε φυσικά και νομικά πρόσωπα που παραβιάζουν τον κανονισμό καθαριότητας ανέρχονται από 30 έως 8.000 ευρώ.

Το μικρότερο πρόστιμο αφορά την απόρριψη από πεζούς ή εποχούμενους σε δρόμους, πεζοδρόμια και λοιπούς κοινόχρηστους χώρους οποιουδήποτε αντικειμένου.

Το μεγαλύτερο κυμαίνεται από 4.000 έως 8.000 ευρώ και αφορά τη μερική ή ολική καταστροφή/ βανδαλισμός (αναγραφή συνθημάτων, «γκράφιτι» άνευ αδείας) μνημείων, αγαλμάτων, αρχαιολογικών χώρων, δημοσίων κτηρίων, ιερών ναών και λοιπών δημοσίων και δημοτικών χώρων (πλατειών, αλσών, πάρκων, χώρων άθλησης, διαχωριστικών νησίδων δρόμων, πεζοδρόμων, πεζοδρομίων, ποδηλατοδρόμων, παιδικών χαρών κ.α.).

Η αναγραφή συνθημάτων, «γκράφιτι» σε στοιχεία «αστικού εξοπλισμού» της πόλεως όπως παγκάκια, συντριβάνια, παρτέρια, πινακίδες κάγκελα, κολώνες ηλεκτροφωτισμού, στάσεις λεωφορείων προβλέπει πρόστιμο 250 ευρώ.

Οι 25 γειτονιές που θα ελέγχουν οι επόπτες είναι οι: Αριστοτέλους, Λευκός Πύργος, Καμάρα - Ροτόντα, Διοικητήριο, Άνω Πόλη - Επταπύργιο, 40 Εκκλησιές, Παναγία Φανερωμένη, Ξηροκρήνη, Γιαννιτσών - Σταθμός, ΦΙΞ - Λαχανόκηποι, Αγία Τριάδα, Ιπποκράτειο - Φάληρο, Ανάληψη – Μπότσαρη, Μαρτίου, Ντεπώ, Βούλγαρη – Κηφισιά, Νέα Ελβετία, Τροχιοδρομικά, Χαριλάου, Κάτω Τούμπα, Παπάφη, Άνω Τούμπα, Μαλακοπή, Τριανδρία και Παλιά και Νέα Παραλία.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις