Breaking news

Που σημειώθηκε σεισμός
A

Ο σεισμός που σημειώθηκε στα βορειοανατολικά της Κύθνου, με επίκεντρο τη Δονούσα και έγινε αισθητός στην Αττική, λίγο νωρίτερα σήμερα, Κυριακή 2 Ιουνίου, χαρακτηρίστηκε ως «μικρή έκπληξη», σύμφωνα με τον σεισμολόγο Γεράσιμο Παπαδόπουλο.

Σύμφωνα με τον πρώην διευθυντή Ερευνών στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, o εν λόγω σεισμός ήταν μια έκπληξη λόγω καθώς η περιοχή δεν δίνει ιδιαίτερα μεγάλη σεισμική δραστηριότητα.

Ο ίδιος μέσα από σχετική του ανάρτηση δήλωσε τα εξής:

«Σεισμός στις 11.53 με προκαταρκτικό μέγεθος 4,4 και επίκεντρο 42 χλμ. δυτικά της Ερμούπολης Σύρου. Αισθητός σε πολλές περιοχές της Αττικής, κυρίως στα νότια και ανατολικά προάστια. Μικρή έκπληξη, γιατί η περιοχή έχει πολύ χαμηλή σεισμικότητα».

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός έγινε σε απόσταση 83 χλμ. ανατολικά νοτιοανατολικά των Αθηνών.

Αρχικά, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ανέφερε ότι ο σεισμός ήταν της τάξεως των 4,5 Ρίχτερ και ότι είχε σημειωθεί στα ανατολικά της Νάξου, ωστόσο τα δεδομένα άλλαξαν στην Αναθεωρημένη Λύση.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις