Breaking news

Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: «Κενά» και παραλείψεις στην ΕΔΕ της ΕΛΑΣ
A

Παραλείψεις είχε η Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) της ΕΛΑΣ, αναφορικά με την υπόθεση γυναικοκτονίας της Κυριακής Γρίβας έξω από το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων, σύμφωνα με τον Συνήγορο του Πολίτη για αυτό και την επέστρεψε πίσω.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει η κάμερα του ΑΝΤ1, η έρευνα που κοινοποιήθηκε στον Συνήγορο του Πολίτη, επιστράφηκε πίσω στην Υποδιεύθυνση Διοικητικών Εξετάσεων, αφού κρίθηκε από τον Συνήγορο ότι χρειάζονται συμπληρώσεις, καθώς υπάρχουν κενά.

Μάλιστα όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ ακόμα εκκρεμεί η ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη του δράστη, καθώς ο ίδιος υποστηρίζει αδυναμία να θυμηθεί όσα συνέβησαν το βράδυ της φριχτής δολοφονίας.

Η γυναικοκτονία εξέθεσε ανεπανόρθωτα το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την Ελληνική Αστυνομία, καθώς ανέδειξε με τον χειρότερο τρόπο την αδυναμία αντιμετώπισης της έμφυλης βίας παρά τις «πομπώδεις» ανακοινώσεις της κυβέρνησης.

Αναφερόμενη στην Ένορκη Διοικητική Εξέταση και την Προκαταρκτική Έρευνα σε βάρος των αστυνομικών η δικηγόρος της οικογένειας Ελένη Μαζαράκη κατήγγειλε, στις 8 Μαΐου, μεγάλη καθυστέρηση στην πειθαρχική και ποινική διαδικασία.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε διαρροές, το πόρισμα της ΕΔΕ αποδίδει σοβαρές πειθαρχικές ευθύνες στους αστυνομικούς του ΑΤ Αγίων Αναργύρων, έξω από το οποίο ο 39χρονος δράστης μαχαίρωσε μέχρι θανάτου την κοπέλα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πειθαρχικές ευθύνες προκύπτουν για όλους τους αστυνομικούς που βρίσκονταν στο τμήμα εκείνη την ημέρα, ενώ στον φρουρό και την υποδιοικήτρια του ΑΤ Αγίων Αναργύρων φέρονται να αποδίδονται οι μεγαλύτερες ευθύνες.

«Αν γύριζα τον χρόνο πίσω θα της έλεγα να πάρει όντως ένα ταξί»

Την ίδια στιγμή, ραγίζει καρδιές η μητέρα της Κυριακής με τις σπαρακτικές δηλώσεις της. Μιλώντας στην κάμερα του ANT1, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι, «παρακαλώ κάθε βράδυ την Παναγία, να μου τη στείλει έστω ένα λεπτό στον ύπνο μου. Αν μπορούσα να γυρίσω τον χρόνο πίσω θα της έλεγα “όχι” να μην πάει στην Αστυνομία, να πάρει όντως ένα ταξί και να έρθει μέχρι εδώ. Όχι, να μην πήγαινε στην Αστυνομία. Δεν την βοήθησαν, την σκότωσε μπροστά στα πόδια του φρουρού. Εγώ αν ήμουν, που δεν είμαι εκπαιδευμένη, που δεν ξέρω, που δεν έχω γνώσεις, αν έβλεπα έναν άνθρωπο με μαχαίρι… Βλέπω ακόμη και τη λάμψη του μαχαιριού... Εκείνος ο φρουρός δεν το είδε;».

 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις