Breaking news

Υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου: Ενοχή μεσίτη και κοσμηματοπώλη ζητά η εισαγγελία
A

Την ενοχή του μεσίτη και του κοσμηματοπώλη για το θάνατο του 33χρονου ακτιβιστή Ζακ Κωστόπουλου, ζήτησε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών ο εισαγγελέας της έδρας, Στέλιος Κωσταρέλος, για το αδίκημα της θανατηφόρα σωματικής βλάβης.

Ο εισαγγελικός λειτουργός στη σύντομη εισήγηση του επί της ενοχής, υποστήριξε πως τα 23 χτυπήματα που δέχθηκε ο Ζακ Κωστόπουλος στο κεφάλι ήταν αυτά που επέφεραν το θάνατο. Τόνισε πως οι δύο κατηγορούμενοι, μεσίτης και κοσμηματοπώλης, οι οποίοι πρωτόδικα είχαν καταδικασθεί σε κάθειρξη δέκα ετών, γνώριζαν πως τα χτυπήματα στο κεφάλι του 33χρονου μπορούσαν να έχουν ως αποτέλεσμα τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, και είχαν τη δυνατότητα να προβλέψουν το αποτέλεσμα του θανάτου, εν τούτοις επιτέθηκαν.

«Οι ισχυρισμοί τους ότι ήταν σε άμυνα ή νομιζόμενη άμυνα δεν ευσταθούν γιατί εκείνοι ήταν έξω από το κατάστημα με ασφάλεια ανάμεσα στον κόσμο και αυτοί έσπασαν το μεγαλύτερο μέρος του τζαμιού, ενώ ο Κωστόπουλος ήταν μόνος του μέσα στο κατάστημα και είχε κληθεί η αστυνομία και ήταν βέβαιη η σύλληψη του», πρόσθεσε ο εισαγγελέας.

Υπήρξε «σκηνικό λιντσαρίσματος»

Κατά τον εισαγγελικό λειτουργό, σύμφωνα με το βιντοληπτικό υλικό και τις μαρτυρικές καταθέσεις υπήρξε «σκηνικό λιντσαρίσματος» καθώς «οι κατηγορούμενοι άρχισαν με τα πόδια να σπάνε τη τζαμαρία του κοσμηματοπωλείου και με μένος να τον χτυπάνε στο κεφάλι, το οποίο ταλαντευόταν δεξιά και αριστερά με αποτέλεσμα να προσκρούσει στα τζάμια.

Ο ένας τον έσυρε στο πεζοδρόμιο αφού τον αφόπλισε από το μαχαίρι. Τότε ο Ζακ Κωστόπουλος ανέπνεε και είχε τις αισθήσεις τους. Ο ένας τον κλώτσησε συνολικά 9 φορές από τις οποίες οι 5 στο κεφάλι και ο άλλος 5 φορές και οι τρεις στο κεφάλι».

Για την αιτία θανάτου ο κ. Κωσταρέλος αναφέρθηκε στις καταθέσεις των ιατροδικαστών που έκαναν λόγο για «ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις του μυοκαρδίου που συνδέονται αιτιωδώς με το θάνατο μέσω μηχανισμού στρες» σημειώνοντας ότι «δεν υπήρχε παθολογία της καρδιάς».

Η δίκη διέκοψε για τις 4 Ιουνίου όποτε και θα ξεκινήσουν οι αγορεύσεις των δικηγόρων των δυο πλευρών.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις