Breaking news

Νοσοκομείο Παίδων
A

Στάση εργασίας έχει προκηρύξει για σήμερα - Τετάρτη 29 Μαΐου 2024, από τις 8:00 έως τις 13:00, η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αττικής για τους αναισθησιολόγους του νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, καταγγέλλοντας την απόφαση του δικαστηρίου με βάση την οποία κηρύχθηκε παράνομη η προηγούμενη στάση εργασίας των αναισθησιολόγων του νοσοκομείου. 

Την ώρα που η κυβέρνηση Μητσοτάκη βάζει ιδιώτες στην Υγεία, οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό «φωνάζουν» προκειμένου το μεγαλύτερο παιδιατρικό νοσοκομείο να μείνει ανοικτό και να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε παιδιά. Αξίζει να σημειωθεί ότι από 1η Ιουνίου υπάρχουν 3.000 χειρουργεία που κινδυνεύουν να μείνουν στον αέρα, καθώς ο υπουργός Υγείας δεν φαίνεται να «ιδρώνει» για την επαρκή στελέχωση του νοσοκομείου. 

Όπως καταγγέλλου οι εργαζόμενοι για την ασφαλή λειτουργία των 3 υπαρχουσών αιθουσών και εκτέλεση αναισθησιολογικών καθηκόντων εκτός χειρουργείου απαιτείται η ελάχιστη δύναμη 11 πλήρους απασχόλησης αναισθησιολόγων στο τμήμα.

«Η προσπάθεια του υπουργού Υγείας να αποδώσει πολιτικά κίνητρα στους γιατρούς αντί να ασχοληθεί με την επίλυση των προβλημάτων θα πέσει στο κενό γιατί υποστηρικτές τους θα είναι όλοι οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, οι γονείς», καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΙΝΑΠ. 

Η ανακοίνωση της ΕΙΝΑΠ:

Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ καταγγέλλει την απόφαση του δικαστηρίου με βάση την οποία κηρύχθηκε παράνομη η στάση εργασίας των συναδέλφων αναισθησιολόγων του νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού. Το σωματείο του νοσοκομείου σύρθηκε στα δικαστήρια από τη Διοίκηση του νοσοκομείου για μία κινητοποίηση η οποία είχε στηριχθεί και από την ΕΙΝΑΠ και την ΟΕΝΓΕ.

Η παράβαση των συναδέλφων ήταν ότι τόλμησαν να καταγγείλουν τις επισφαλείς συνθήκες με βάση τις οποίες λειτουργεί και εφημερεύει το αναισθησιολογικό τμήμα του νοσοκομείου. Στο εν λόγω αναισθησιολογικό τμήμα, η δύναμη του τμήματος από τον Ιανουάριο του 2024 έχει μειωθεί επιπλέον κατά 4 Αναισθησιολόγους (δύο προς συνταξιοδότηση και δύο παραιτήσεις, η τελευταία εκ των οποίων πραγματοποιήθηκε στις 16/05/24) με αποτέλεσμα την παραμονή 7 ενεργών ιατρών.

Για την ασφαλή λειτουργία των 3 υπαρχουσών αιθουσών και εκτέλεση αναισθησιολογικών καθηκόντων εκτός χειρουργείου (ακτινοθεραπευτικό, διαγνωστικές επεμβατικές πράξεις στο ογκολογικό τμήμα Ελπίδα, 2 αναισθησιολογικό ιατρείο) απαιτείται η ελάχιστη δύναμη 11 πλήρους απασχόλησης αναισθησιολόγων στο τμήμα.

Η διεκδίκηση της κάλυψης όλων των κενών οργανικών θέσεων του αναισθησιολογικού τμήματος και η άρνηση της παράνομης υπερεργασίας και υπερεφημέρευσης που βάζει σε κίνδυνο τους μικρούς ασθενείς αλλά και τους γιατρούς είναι αιτήματα δίκαια.

Η προσπάθεια του υπουργού Υγείας να αποδώσει πολιτικά κίνητρα στους γιατρούς αντί να ασχοληθεί με την επίλυση των προβλημάτων θα πέσει στο κενό γιατί υποστηρικτές τους θα είναι όλοι οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, οι γονείς.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί δεν τρομοκρατούμαστε! Προτεραιότητα μας είναι οι ασθενείς μας και όταν υπάρχουν 3.000 χειρουργεία σε αναμονή στα 2 παιδιατρικά νοσοκομεία έχουμε καθήκον να αγωνιστούμε για την πλήρη στελέχωση των χειρουργείων!

Προκηρύσσουμε στάση εργασίας την Τετάρτη 29/05/24 8:00 – 13:00 για τους αναισθησιολόγους του νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού.

Αποφασίζουμε στάση εργασίας της ΕΙΝΑΠ τη Δευτέρα 03/06/24 08:00 – 13:00 και συγκέντρωση όλων των νοσοκομειακών γιατρών στις 11:00 στα νοσοκομεία Παίδων.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις