Breaking news

INTIME
A

Από πρόθεση φαίνεται ότι μπήκε η φωτιά στο εργοστάσιο της Λαμίας, που συνδέεται με την υπόθεση της μαζικής δηλητηρίασης 63 μαθητών δημοτικών σχολείων της πόλης, σύμφωνα με αξιωματικούς της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού.

Ειδικότερα, για εμπρησμό κάνει λόγο η έκθεση της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του Πυροσβεστικού Σώματος που εξετάζει την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Κυριακή 19 Μαΐου, στο εργοστάσιο «Γιαννίτσης», σύμφωνα με πληροφορίες του cnn.gr.

Παράλληλα, συνεχίζεται η έρευνα για ταυτοποίηση προσώπων. Παρά την τεράστια κινητοποίηση των δυνάμεων της Πυροσβεστικής με συνολικά 18 οχήματα και ειδικό βραχιονοφόρο και 40 πυροσβέστες, αλλά και υδροφόρες του Δήμου Λαμιέων, η πυρκαγιά πήρε γρήγορα τρομερές διαστάσεις καταστρέφοντας τόσο το κτίριο, όσο και τα αυτοκίνητα της επιχείρησης που βρισκόντουσαν στον περιβάλλοντα χώρο.

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση έχει παρέμβει και η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητώντας να ερευνηθεί αν συνδέεται το γεγονός με τα χαλασμένα γεύματα και τον επικείμενο έλεγχο από τον ΕΦΕΤ ο οποίος είχε προγραμματιστεί την επομένη της καταστροφής του εργοστασίου.

Οριστικό λουκέτο στο εργοστάσιο παραγωγής σχολικών γευμάτων 

Οριστικό λουκέτο μπήκε την περασμένη Τετάρτη, στο εργοστάσιο της Λαμίας, που καταστράφηκε ολοσχερώς μετά από πυρκαγιά και συνδέεται με την υπόθεση της μαζικής δηλητηρίασης 63 μαθητών δημοτικών σχολείων της πόλης.

Ειδικότερα, ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) αποφάσισε να αναστείλει την έγκριση της εγκατάστασης παραγωγής μαγειρεμένων φαγητών της επιχείρησης και ως εκ τούτου, δεν θα διατίθενται πλέον τα γεύματα αυτά στα σχολεία.

Το λουκέτο στο εν λόγω εργοστάσιο αναφέρεται στην ανακοίνωση του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) και του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, στην οποία σημειώνεται πως ο Οργανισμός, μετά τις καταγγελίες των γονέων για σχολικά γεύματα από το παραπάνω εργοστάσιο, ζήτησε άμεσα από τον ΕΦΕΤ και τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, τον έλεγχο στη μονάδα παραγωγής της επιχείρησης.

Ο ΟΠΕΚΑ τονίζει ότι μετά την απόφαση του ΕΦΕΤ να αναστείλει τη λειτουργία του εργοστασίου, αναστέλλεται και η διάθεση των σχολικών γευμάτων στα δημοτικά σχολεία του Δήμου Λαμιέων τα οποία συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Σταφυλόκοκκος η αιτία της μαζικής δηλητηρίασης μαθητών

Από το μικρόβιο του σταφυλόκοκκου φαίνεται πως δηλητηριάστηκαν οι 63 μαθητές δημοτικών σχολείων της Λαμίας.

Ειδικότερα, τα 10 πρώτα δείγματα των τροφίμων που κατανάλωσαν τα παιδιά και αναλύθηκαν σε κρατικά εργαστήρια βρέθηκαν θετικά στο βακτήριο Staphylococcus aureus, σύμφωνα με την ΕΡΤ, που επικαλείται το περιφερειακό εργαστήριο δημόσιας υγείας του ΕΟΔΥ. Η εργαστηριακή και επιδημιολογική διερεύνηση συνεχίζεται.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις