Breaking news

Καιρός: Επιστρέφει το καλοκαιρινό σκηνικό, στους 29 βαθμούς ο υδράργυρος
A

Βελτιωμένος ο καιρός σήμερα Δευτέρα 27 Μαΐου, με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει και να επιστρέφει σε καλοκαιρινό σκηνικό, αλλά να παραμένουν οι ισχυροί άνεμοι και οι κατά τόπους βροχές.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση θα υπάρξει τις βραδινές ώρες.

Παροδικά αυξημένες νεφώσεις στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα με τοπικές βροχές στην Κρήτη έως το απόγευμα και στα Δωδεκάνησα κυρίως τις βραδινές ώρες όπου πιθανώς να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση τις βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα ηπειρωτικά που θα φτάσει τους 27 με 29 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 26 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική, θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις, οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί έως 3 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, θα παρουσιαστούν λίγες Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί έως 3 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για τις επόμενες μέρες

Την Τρίτη 29 Μαΐου, στην  ανατολική και νότια νησιωτική χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο νωρίς το πρωί στα Δωδεκάνησα θα υπάρχουν παροδικές νεφώσεις, με τοπικές βροχές και πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά γενικά αίθριος καιρός, από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στα κεντρικά και βόρεια κυρίως ηπειρωτικά, θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και στα βορειοδυτικά μεμομωμένες καταιγίδες. Βελτίωση του καιρού το βράδυ

Οι άνεμοι στα δυτικά και τα βόρεια θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία στα δυτικά σε δυτικούς με την ίδια ένταση. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν αρχικά από βόρειες και σταδιακά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, κυρίως στην ανατολική χώρα. Θα φτάσει στα νησιά τους 25 με 27 βαθμούς, στην ηπειρωτική χώρα τους 27 με 29 βαθμούς και κατά τόπους στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Την Τετάρτη 30 Μαΐου, στα ηπειρωτικά προβλέπονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες από το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και κυρίως στα ορεινά σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση του καιρού το βράδυ. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι στα βόρεια θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια πελάγη τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις