Breaking news

Απεργία
A

Παραλύει σήμερα, Τρίτη 21 Μαΐου 2024, ο δημόσιος τομέας της χώρας λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥΤαυτόχρονα, οι δημόσιοι υπάλληλοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στις 11:00 π.μ. έξω από το υπουργείο Οικονομικών. 

Όσον αφορά τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αναμένεται να κινηθούν κανονικά. 

Η ΑΔΕΔΥ αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης πανελλαδικής απεργίας σήμερα Τρίτη 21 Μαΐου 2024 για τα ζητήματα της ακρίβειας και των μισθών, με διεκδικητικό πλαίσιο:

  1. Οριζόντια αύξηση 10% στους μισθούς των εργαζομένων στο δημόσιο, προκειμένου να αντιμετωπισθεί στοιχειωδώς η ακρίβεια κι ο πληθωρισμός.
  2. Επαναφορά εδώ και τώρα των δώρων στο δημόσιο
  3. Συλλογικές συμβάσεις για τους μισθούς
  4. Κατάργηση του μισθολογικού παγώματος της διετίας 2016 - 2017
  5. Κατάργηση της εισφοράς 2% υπέρ της ανεργίας
  6. Αύξηση του αφορολόγητου στα 12.000€
  7. Αύξηση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας
  8. Να στελεχωθούν άμεσα με μόνιμους υπαλλήλους όλοι οι κρίσιμοι δημόσιοι φορείς (υγεία, παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες, ασφάλιση κ.α) και να αναβαθμιστούν όλες οι αναγκαίες υποδομές.
Η αφίσα της απεργίας
Η αφίσα της απεργίας

Τι ισχύει για τα σχολεία

Οι εκπαιδευτικοί -ως δημόσιοι υπάλληλοι- έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην απεργία. Οι γονείς θα ενημερωθούν από το σχολείο που φοιτούν τα παιδιά τους για ποιοι δάσκαλοι και καθηγητές συμμετέχουν στην απεργία της 21ης Μαΐου.

Να σημειωθεί ότι στα Γενικά Λύκεια δεν θα πραγματοποιούνται μαθήματα την επόμενη εβδομάδα καθώς θα διεξάγονται οι προαγωγικές - ενδοσχολικές εξετάσεις των μαθητών, λίγο πριν από την έναρξη των πανελλαδικών. 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις