Breaking news

Αστυνομικοί διαμαρτύρονται στο Σύνταγμα
A

Σε μια αιφνίδια και πρωτόγνωρη διαμαρτυρία προχώρησαν σήμερα, πρωί Παρασκευής, οι αστυνομικοί, οι οποίοι βρέθηκαν έξω από τη Βουλή των Ελλήνων και έστησαν μέχρι και σκηνές πάνω από την πλατεία Συντάγματος. 

Οι αστυνομικοί καταγγέλλουν τη φτωχοποίησή τους και εξαπολύουν πυρά κατά της κυβέρνησης και της ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, το οποίο πέρασε «νύχτα» τροπολογία που προβλέπει την υποχρεωτική μετακίνηση τους για τρεις μήνες στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων σήκωσε πανό που γράφει «Ως Εδώ».

Αστυνομικοί διαμαρτύρονται στο Σύνταγμα
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME NEWS

Πιο αναλυτικά, η νέα τροπολογία της κυβέρνησης Μητσοτάκη, προβλέπει την υποχρεωτική μετακίνηση αστυνομικών από την επαρχία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για τρείς μήνες, χωρίς να απαιτείται η σύμφωνη γνώμη τους.

Παράλληλα, προβλέπει και τη μείωση της αποζημίωσης διανυκτέρευσης των αποσπασθέντων αστυνομικών από τα 80 στα 30 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι οι αστυνομικοί πιάστηκαν κυριολεκτικά «στον ύπνο» καθώς η τροπολογία κατατέθηκε αιφνιδιαστικά τη Μεγάλη Δευτέρα και ψηφίστηκε με συνοπτικές διαδικασίες δύο ημέρες μετά, τη Μεγάλη Τετάρτη.

Ο αστυνομικός δεν μπορεί να πληρώνει από την τσέπη του για να λειτουργεί η ΕΛΑΣ

Σε σχετική ανακοίνωση η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων αναφέρει: «Δυστυχώς, η τροπολογία αποτελεί πλέον νόμο του κράτους και οι συνάδελφοί μας, μετέωροι στους ανελέητους νόμους της αγοράς, αναγκάζονται να αναζητούν είτε ξενοδοχεία με μόλις 30 ευρώ, ενώ δεν υπάρχουν τέτοια, είτε να βάλουν το χέρι στην τσέπη – αν υπάρχει περίσσευμα με τη βοήθεια του γονιού τους, είτε να αναζητήσουν άλλους πόρους (;)…υπακούοντας στις εντολές της διοίκησης για να ασκήσουν τα καθήκοντά τους!

Αστυνομικοί διαμαρτύρονται στο Σύνταγμα
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME NEWS

Αυτή η απαράδεκτη κατάσταση στην οποία έχει οδηγηθεί το Αστυνομικό Σώμα, δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Η Ομοσπονδία, στοχεύοντας στην υπεράσπιση των συναδέλφων μας, προειδοποιεί όσους τυχόν επιμείνουν στην εφαρμογή της αψυχολόγητης και παράλογης αυτής ρύθμισης, να αντιληφθούν τούτο: Ο αστυνομικός δεν μπορεί να πληρώνει από την τσέπη του για να λειτουργεί η Αστυνομία».

Αστυνομικοί διαμαρτύρονται στο Σύνταγμα
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME NEWS
Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις