Breaking news

Γυναικοκτονία στο Μενίδι
A

Αμετανόητος είναι ο πρώην σύζυγος και δράστης ο οποίος χτες, Πέμπτη, δολοφόνησε άγρια την διαστάσει σύζυγό του με 17 μαχαιριές, στη μέση του δρόμου στο Μενίδι. Η 40χρονη γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή στη συμβολή των οδών Πάρνηθος και Αριστοτέλους, με ένα μαχαίρι καρφωμένο στην κοιλιά.

Τραγική φιγούρα η κόρη του θύματος, η οποία είδε τη μητέρα της αιμόφυρτη στη μέση του δρόμου και τηλεφώνησε σε κάποιο δικό της άνθρωπο και του είπε ο «μπαμπάς σκότωσε τη μαμά».

Οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τον πρώην σύζυγο λίγες ώρες αργότερα, σε οικοδομή όπου κρυβόταν. Ο ίδιος δεν προέβαλλε αντίσταση κατά τη διάρκεια της σύλληψης ενώ ήταν υπό την επήρεια μέθης. Σύμφωνα με πληροφορίες ο 50χρονος γυναικοκτόνος είναι αμετανόητος και κυνικός, λέγοντας πως η πρώην σύζυγός του τον απατούσε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η γυναίκα ζούσε ένα Γολγοθά τα τελευταία χρόνια και είχε καταγγείλει τον 50χρονο τρεις φορές στην αστυνομία για ενδοοικογενειακή βία. Ωστόσο, όπως καταγγέλλουν συγγενείς και φίλοι, οι Αρχές -και πάλι- δεν είχαν κάνει κάτι ουσιαστικό για να βοηθήσουν τη 40χρονη μητέρα. 

«Σκότωσα τη γυναίκα μου και δεν το μετανιώνω».

«Σκότωσα τη γυναίκα μου και δεν το μετανιώνω». Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια του 50χρονου, ο οποίος κατακρεούργησε την εν διαστάσει σύζυγό του με 17 μαχαιριές.

«Μου έτρωγε λεφτά. Διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση εδώ και πολλά χρόνια με διαφορετικούς άνδρες. Δεν μπορούσα να βλέπω τον φίλο της να οδηγεί το αυτοκίνητο και φωτογραφίες του στο Facebook». Το ζευγάρι είχε χωρίσει τον Μάρτιο και η γυναίκα είχε φύγει από το σπίτι.

Ο 50χρονος ομολόγησε πως ήξερε τι ώρα φεύγει για την δουλειά της και της είχε στήσει καρτέρι.

«Η κοπέλα χάθηκε άδικα, η αστυνομία δεν είχε κάνει τίποτα»

Συγκλονίζει η φίλη της 40χρονης η οποία μίλησε στην «Κοινωνία ώρα MEGA» για την άτυχη κοπέλα και για το τι βίωνε:

«Την είχα γνωρίσει πριν από 6 χρόνια στην ομάδα ψυχοθεραπείας που ερχόταν, για να τη βοηθήσω πώς να διαχειριστεί αυτόν τον άνθρωπο. Τελικά βοηθήθηκε, έμεινε μόνη της σε άλλο σπίτι με τα παιδιά της. Είχαμε καιρό να την δούμε, από τότε που πήρε το σπίτι δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να έρθει για ψυχοθεραπεία. Ξέραμε γι΄αυτόν τον άνθρωπο ότι την παρακολουθούσε πολλά χρόνια, την χτυπούσε, είχε πάει στην αστυνομία, η αστυνομία δεν είχε κάνει τίποτα, άφηναν ελεύθερο αντί να τον κλείσουν σε μια ψυχιατρική κλινική. Αφού στις φυλακές δεν χωράνε οι δολοφόνοι να τους κλείσουν στις ψυχιατρικές. Αλλά δεν το κάνουν, ποτέ», είπε αρχικά.

«Η κοπέλα «χάθηκε» άδικα. Αλλά τι να κάνει; Να πάει με τα νερά του; Είχε να έρθει πολύ καιρό. Ο γιατρός τον είχε γνωρίσει μία φορά και της είχε πει να μείνει μακριά. Αυτός ήταν αλκοολικός. Αυτός θα βγει από τη φυλακή, σε 10-15 χρόνια, πόσο είναι τα ισόβια. Αυτά τα παιδιά πώς θα ζήσουν; Ποιος ζει χωρίς μάνα; Και το κορίτσι της που την είδε νεκρή. Είχε γνωρίσει έναν σύντροφο και της έλεγα, «δεν μπορεί αυτός ο σύντροφος να κάθεται μαζί σου και να σε προστατεύει; Δεν είχε προστασία από πουθενά, δεν ξέρω αν είχε γονείς», συμπλήρωσε.

Επί 10 ολόκληρα χρόνια ζούσε ένα μαρτύριο

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου στο OPEN ο εφιάλτης για την 40χρονη ξεκίνησε το 2013 όπου φαίνεται να είναι η πρώτη φορά που κατέθεσε μήνυση για ενδοοικογενειακή βία. Τότε οι Αρχές συνέλαβαν τον πρώην σύντροφό της και τον οδήγησαν στον εισαγγελέα. Λίγο αργότερα αφέθηκε ελεύθερος.

Στο τηλέφωνό της είχε εγκατασταθεί και το panic button. Αυτό σημαίνει ότι η υπόθεση συνεχόμενης ενδοοικογενειακής βίας είχε φτάσει μέχρι το γραφείο Εισαγγελέα, όπως προβλέπει το σχετικό πρωτόκολλο για την εγκατάσταση του «κουμπιού πανικού».

Αρκετά χρόνια αργότερα, το 2018 βγήκε δικαστική απόφαση που απαγόρευε στον δράστη να διαμένει μαζί με το θύμα. Παρόλα αυτά η 40χρονη φαίνεται πως του επέτρεπε να διαμένουν κάτω από την ίδια στέγη.

Στις 8 Σεπτεμβρίου του 2022 η γυναίκα που δεν άντεχε άλλο την ενδοοικογενειακή βία που βίωνε κατέφυγε στις δικαστικές Αρχές καταθέτοντας νέα μήνυση για απειλή, σωματική βία και εξύβριση. Και σε αυτή την περίπτωση ο δράστης συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

Στις 7 Μαΐου του 2024 η 40χρονη υπέβαλλε νέα μήνυση κατά του συντρόφου της για ενδοοικογενειακή βία με τον δράστη να συλλαμβάνεται. Σύμφωνα με τις δικαστικές Αρχές, το πρώτο δικαστήριο έγινε στις 8 Μαΐου και επειδή δεν προσήλθε το θύμα, ορίστηκε νέα δικάσιμος για τις 17 Μαΐου, μία ημέρα μετά τη δολοφονία της άτυχης γυναίκας.

Ερωτηματικά δημιουργούνται για το αν θα είχε σωθεί η ζωή της 40χρονης εάν σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις ο δράστης είχε κρατηθεί από τις Αρχές. Μάλιστα από το περιβάλλον του θύματος αναφέρουν ότι κάθε φορά προσκόμιζε τα στοιχεία με το ποινικό παρελθόν για ενδοοικογενειακή βία του πρώην συντρόφου της.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις