Breaking news

Καρχαρίας στα ρηχά
A

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι στην περιοχή Χαράκι της Ρόδου καθώς εδώ και αρκετές ημέρες βλέπουν έναν μεγάλο καρχαρία να κολυμπά στα ρηχά νερά.

Οι εμφανίσεις του στην περιοχή είναι αρκετές τις τελευταίες μέρες καθώς βγαίνει σε απόσταση λίγων μέτρων από την ακτή δίπλα σε καταστήματα με αποτέλεσμα κάποιοι να ανησυχήσουν.

Να σημειωθεί ότι στην χώρα μας υπάρχουν σχεδόν 35 είδη καρχαριών τα οποία σπάνια συναντιούνται με τον άνθρωπο.

Δείτε το βίντεο που εξασφάλισε το Rodosreport:

Τι αναφέρει ο Υδροβιολογικός Σταθμός Ρόδου

Σε ανακοίνωση του ο Υδροβιολογικός Σταθμός Ρόδου, μετά την δημοσίευση του σχετικού βίντεο με την εμφάνιση του καρχαριοειδούς στη παραλία του Χαρακιο, συνιστά  ψυχραιμία και αναφέρει πως από το βίντεο δε μπορεί να γίνει ακριβής ταυτοποίηση του είδους.

Αναφέρει επίσης πως το γεγονός δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη διότι η ύπαρξη καρχαριών στις ελληνικές θάλασσες είναι γνωστή από την αρχαιότητα.

Στις ελληνικές θάλασσες υπάρχουν 35 είδη Χονδριχθύων (καρχαρίες, σκυλόψαρα) και πολλά από αυτά έχουν χαρακτηριστεί ως απειλούμενα ή κρισίμως κινδυνεύοντα και συγκαταλέγονται στη Κόκκινη Λίστα Απειλούμενων Ειδών της Διεθνούς Ένωσης για την Προστασία της Φύσης (IUCN).

Βρίσκονται στην κορυφή της τροφικής αλυσίδας και επομένως η ύπαρξή τους δείχνει ότι το συγκεκριμένο οικοσύστημα είναι υγιές.

Οι καρχαρίες βρίσκονται συνήθως σε πιο βαθιά νερά και στα ρηχά έρχονται σπάνια, όπως όταν είναι τραυματισμένοι, αν έχουν αποπροσανατολιστεί ή για να γεννήσουν.

Σε περίπτωση που συναντήσουμε έναν καρχαρία, τον παρατηρούμε πάντοτε από μακριά καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι άγριο ζώο και ότι εμείς έχουμε βρεθεί στο περιβάλλον του.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις