Breaking news

Δολοφονία Λυγγερίδη: Παραδόθηκε ο 36χρονος «Ρουμάνος»
A

Συνελήφθη και ο «Ρουμάνος», όπως αποκαλείται στη δικογραφία, για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης και τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη στου Ρέντη, σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

Ο 36χρονος κατηγορείται πως ήταν στην ηγετική ομάδα της οργάνωσης και σύμφωνα με την ΕΡΤ, παραδόθηκε αυτοβούλως στην Αστυνομία, έχοντας στο πλευρό του τον δικηγόρο του και πλέον οδηγείται στον ανακριτή.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή 10 Μαΐου, στη φυλακή οδηγήθηκε ο 31χρονος με το ψευδώνυμο «Shark», ένας από τους βασικούς κατηγορούμενους για την υπόθεση της δολοφονίας του αστυνομικού.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ήταν ο άνθρωπος που είχε επιφορτιστεί με το να εντοπίσει που ακριβώς βρισκόταν η διμοιρία των ΜΑΤ ώστε να γίνει η καταδρομική εναντίον των αστυνομικών, έξω από το κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη».

Μάλιστα, είχε και ενεργό ρόλο στα επεισόδια που στοίχισαν τη ζωή στον άτυχο αστυνομικό.

Προφυλακιστέοι 12 κατηγορούμενοι

Για την υπόθεση αυτή, έχουν προφυλακιστεί για την εγκληματική οργάνωση 12 κατηγορούμενοι, κάποιοι εκ των οποίων έχουν, με βάση την δικογραφία, ηγετικό ρόλο στην δομή των οργανωμένων οπαδών και τους αποδίδεται και ηθική αυτουργία στην δολοφονία του αστυνομικού σε επεισόδια που προκάλεσαν έξω από το κλειστό γήπεδο στον Ρέντη στις 7 Δεκεμβρίου.

Πλέον οι δικαστικές αρχές μελετούν τη χιλιάδων σελίδων δικογραφία, η οποία περιγράφει εγκληματική δράση συνολικά 167 κατηγορούμενων προκειμένου να βρεθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης όλοι όσοι εμπλέκονται στην δολοφονία και σε άλλες εγκληματικές πράξεις.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις