Breaking news

Αθήνα Σύνταγμα
A

Άστατος θα είναι σήμερα ο καιρός σε πολλές περιοχές της χώρας, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, όμως από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και πιθανώς να εκδηλωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι στην πρωτεύουσα θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη σήμερα θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και το απόγευμα πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, από το απόγευμα νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση  και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, όμως από το μεσημέρι στα ηπειρωτικά και την Κρήτη θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και το απόγευμα μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Στη Θράκη παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. 

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βορειοανατολικά τους 22 και στην υπόλοιπη χώρα τους 23 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Αύριο, Τρίτη 14 Μαΐου, στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τα βόρεια τμήματα της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας, αναμένονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και το μεσημέρι και το απόγευμα μεμονωμένες καταιγίδες. Το βράδυ οι βροχές θα περιοριστούν στα βόρεια.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται αραιές νεφώσεις, οι οποίες γρήγορα στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και αργότερα στο Αιγαίο θα πυκνώσουν και τις μεσημβρινές και απογευματινές στα ηπειρωτικά ορεινά και στα ορεινά της Κρήτης θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια. Θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 20 με 22 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 24 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Αφρικανική σκόνη από την Τετάρτη

Την Τετάρτη 15 Μαΐου στα βόρεια προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και το μεσημέρι - απόγευμα στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά, μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πιο πυκνές στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες, οπότε στα κεντρικά ορεινά ενδέχεται να σημειωθούν τοπικοί όμβροι.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα δυτικά.

Οι άνεμοι στα δυτικά και την Κρήτη θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο έως 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις