Breaking news

pix lax
A

Μόλις πριν από λίγες ημέρες έγινε γνωστή η συγκλονιστική υπόθεση όπου το 2019 ο 69χρονος σήμερα μουσικός Γιώργο Γιαννόπουλου, ο οποίος παλαιότερα έπαιζε τύμπανα στο γνωστό συγκρότημα των ΠΥΞ ΛΑΞ, καταδικάστηκε σε 12 χρόνια κάθειρξη για αποπλάνηση ανηλίκου.

Συγκεκριμένα, κατά τη δίκη που διεξήχθη τον Απρίλιο του 2019, ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος κατά πλειοψηφία για αποπλάνηση ανηλίκου που δεν είχε συμπληρώσει τα 12 έτη και του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 12 ετών, χωρίς ελαφρυντικά.

Ο 69χρονος, άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος, υπό τον όρο της εμφάνισής του στο πλησιέστερο στην κατοικία του Α.Τ. δύο φορές τον μήνα. Μάλιστα, σήμερα ξεκίνησε και το εφετείο της υπόθεσης της αποπλάνησης της ανήλικης Α . που ήταν 8 ετών κατά την τέλεση του αδικήματος.

Να σημειωθεί ότι η ανήλικη κοπέλα δεν θα βρεθεί στη δικαστική αίθουσα αφού, τα ανήλικα θύματα δεν καταθέτουν δια ζώσης στο δικαστήριο, καθώς ο νόμος τα προστατεύει από τον δευτερογενή τραυματισμό του να εκτεθούν στην αναβίωση των γεγονότων κατά την ακροαματική διαδικασία.

Τα πρώτα δημοσιεύματα δεν ανέφεραν ξεκάθαρα το όνομα του 69χρονου μουσικού, φωτογράφιζαν όμως καθαρά τόσο αυτόν όσο και το συγκρότημα των ΠΥΞ ΛΑΞ, το οποί σήμερα διαχώρισε τη θέση του από την υπόθεση.

Η απάντηση των ΠΥΞ ΛΑΞ

Σε ανακοίνωση που έβγαλαν οι ΠΥΞ ΛΑΞ στην επίσημη σελίδα του συγκροτήματος στο Facebook ανέφεραν πως στα 30 και πλέον χρόνια έχουν συνεργαστεί με εκατοντάδες μουσικούς και τεχνικούς, ενώ όπως λένε ο συγκεκριμένος μουσικός που αναφέρεται στα δημοσιεύματα έχει πάψει να συνεργάζεται με το συγκρότημα εδώ και χρόνια

Παράλληλα, τονίζουν πως  δεν θα μπορούσαν να γνώριζαν «κάτι τόσο προσωπικό γι αυτόν αλλά και οποιονδήποτε άλλο από τους εκατοντάδες που έχουν συνεργαστεί μαζί μας στο παρελθόν».

Τέλος, το συγκρότημα αναφέρει ότι «το πιο βασικό και σημαντικό για μας αυτή την ώρα όμως είναι ότι θέλουμε να δηλώσουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας και την βαθιά μας λύπη σ αυτή την οικογένεια και σ αυτό το κορίτσι που βίωσε  κάτι τόσο βάναυσο κι αποτρόπαιο για την ψυχή του και το σώμα του ,όπως και σε κάθε θύμα τέτοιων καταστάσεων που δεν υπάρχουν λέξεις  να το περιγράψουν και μας συγκλονίζει κάθε φορά».

 

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις