Breaking news

ΚΤΕΛ: Μειωμένο κόμιστρο σε ΑμεΑ και πολύτεκνους
A

Το ποσό των 11,77 εκατ. ευρώ πρόκειται να χορηγηθεί για την κάλυψη των μετακινήσεων με μειωμένο κόμιστρο Ατόμων με Αναπηρίες (ΑμεΑ), καθώς και πολύτεκνων οικογενειών στα ΚΤΕΛ, με απόφαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σταϊκούρα και της Υφυπουργού, αρμόδιας για τις Μεταφορές, Χριστίνας Αλεξοπούλου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την απόφαση τα ΚΤΕΛ Α.Ε. και ΚΤΕΛ που ανήκουν στην Πανελλαδική Ομοσπονδία Αυτοκινητιστών Υπεραστικών Συγκοινωνιών (ΠΟΑΥΣ) και στην Πανελλαδική Ομοσπονδία Αστικών Συγκοινωνιών (ΠΟΑΣ) πρόκειται να αποζημιωθούν για τη μεταφορά με μειωμένο εισιτήριο στα αστικά και υπεραστικά μέσα μαζικής μεταφοράς:

  • των Ατόμων με Αναπηρίες και
  • των πολυτέκνων και των μελών των οικογενειών τους, για το έτος 2024.

Πώς αναπροσαρμόζεται η τιμή των εισιτηρίων του ΚΤΕΛ ύστερα από τις αυξήσεις

Αυξήθηκαν οι κοστολογήσεις των εισιτηρίων των αστικών και υπεραστικών ΚΤΕΛ σε όλη τη χώρα, καθώς, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, θα πραγματοποιηθεί αύξηση 9%.

Η απόφαση, που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ με τίτλο «Τροποποίηση της υπουργικής απόφασης «Καθορισμός των κομίστρων των αστικών και υπεραστικών ΚΤΕΛ και ΚΤΕΛ Α.Ε. της χώρας», αναφέρει ότι στις αστικές γραμμές, που εκμεταλλεύονται τα λεωφορεία των υπεραστικών ΚΤΕΛ, το ελάχιστο εισιτήριο θα ανέρχεται σε 0,96 ευρώ (μη συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ), ενώ το μέγιστο σε 1,93 ευρώ (μη συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ). Σε ό,τι αφορά τις υπεραστικές επιβατικές γραμμές, το κανονικό εισιτήριο θα κοστίζει τουλάχιστον 1,76 ευρώ (μη συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ), ενώ το μειωμένο 0,88 ευρώ (μη συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).

Σημαντικό παράπονο από τους χρήστες αποτελεί η αύξηση των τιμών, ενώ παράλληλα διατηρούνται οι ίδιες οι τιμές για τα μηνιαία και ετήσια εισιτήρια απεριορίστων διαδρομών και συνεχίζονται οι προσφορές, όπως το πακέτο 10+1 δώρο.

Επιπλέον, δεν υπάρχει αλλαγή στις τιμές των εισιτηρίων που αγοράζονται από τον οδηγό κατά τη διάρκεια της προκαθορισμένης διαδρομής.

Διαβάστε αναλυτικά τη σχετική απόφαση, εδώ.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις