Breaking news

Πινακίδες
A

Τη δυνατότητα να παραλάβουν τις πινακίδες των οχημάτων τους, που είχαν αφαιρεθεί από την Δημοτική Αστυνομία της Αθήνας, έχουν οι κάτοχοι αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών από σήμερα Μεγάλη Τρίτη 30 Απριλίου 2024, προκειμένου να διευκολυνθούν στις μετακινήσεις τους ενόψει της γιορτής του Πάσχα.

Η επιστροφή των πινακίδων γίνεται μετά την καταβολή του αντίστοιχου προστίμου και με την προσκόμιση των απαραίτητων για την παραλαβή τους δικαιολογητικών (άδεια κυκλοφορίας, ασφαλιστήριο συμβόλαιο, αστυνομική ταυτότητα ή θεωρημένη εξουσιοδότηση στην περίπτωση που δε θα τις παραλάβει ο ίδιος ο οδηγός), από τα γραφεία της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Αθηναίων (Αγ. Κωνσταντίνου 14, 1ος όροφος), από τις 09.00 έως τις 15.00.

Ποιοι δεν θα τις πάρουν

Σημειώνεται ότι δε θα επιστραφούν οι πινακίδες και οι άδειες οδήγησης που έχουν αφαιρεθεί από την Δημοτική Αστυνομία για παραβάσεις αντικοινωνικής στάθμευσης (στάθμευση σε ράμπες ΑμεΑ, Ρ-71, Ρ-72), καθώς και σε περιπτώσεις για τις οποίες έχουν εκδοθεί σχετικές αποφάσεις από δικαστικές αρχές.

Επιστροφή πινακίδων και από τον Δήμο Θεσσαλονίκης

Παράλληλα, από σήμερα, Μεγάλη Τρίτη 30 Απριλίου,  έχουν τη δυνατότητα οι κάτοχοι αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών να παραλάβουν τις πινακίδες των οχημάτων τους, που είχαν αφαιρεθεί από τη Διεύθυνση Δημοτικής Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, προκειμένου να διευκολυνθούν στις μετακινήσεις τους εν όψει της γιορτής του Πάσχα.

Σημειώνεται ότι για την επιστροφή των στοιχείων κυκλοφορίας και των αδειών ικανότητας οδήγησης, θα τηρηθεί η διαδικασία καταβολής του διοικητικού προστίμου.

Από τη συγκεκριμένη απόφαση, εξαιρούνται: 

  1. Οι παραβάσεις του άρθρου Ν.2696/1999 παρ.2 εδάφια .ιστ, ιζ, ιη ήτοι οι παραβάσεις οι οποίες αφορούν σε στάθμευση η οποία παρεμποδίζει κεκλιμένο επίπεδο (ράμπα) ΑμεΑ και οδηγό τυφλών καθώς και στάθμευση σε αποκλειστικές ή γενικές θέσεις στάθμευσης ατόμων με αναπηρία (πινακίδες Ρ-71 και Ρ-72).
  2. Η εκτέλεση αποφάσεων που έχουν εκδοθεί από δικαστικές αρχές, καθώς οι αποφάσεις αυτές δεν εμπίπτουν στην παρούσα διαδικασία επιστροφής στοιχείων.
Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις