Breaking news

covid
A

Η επικεφαλής επιστήμονας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) Σούμια Σουαμινάθαν δήλωσε σήμερα ότι ο κόσμος δεν έχει φθάσει ακόμα στο τέλος της πανδημίας της COVID-19 καθώς θα υπάρξουν και άλλες παραλλαγές του ιού.

«Έχουμε δει τον ιό να εξελίσσεται, να μεταλλάσσεται…άρα γνωρίζουμε ότι θα υπάρξουν περισσότερες παραλλαγές, περισσότερες ανησυχητικές παραλλαγές, άρα δεν είμαστε στο τέλος της πανδημίας», δήλωσε η Σουαμινάθαν σε δημοσιογράφους στη Νότια Αφρική όπου επισκέπτεται μονάδες παραγωγής εμβολίων μαζί με τον γενικό διευθυντή του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους.

Παράλληλα, πριν από λίγες ημέρες και ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) προειδοποίησε ότι είναι υπερβολικά νωρίς οι χώρες να κηρύξουν νίκη επί της COVID-19 ή να εγκαταλείψουν τις προσπάθειές τους να σταματήσουν την μετάδοση του ιού.

«Είναι πρόωρο για οποιαδήποτε χώρα να παραδοθεί ή να κηρύξει νίκη», δήλωσε ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, εκφράζοντας ανησυχία για μια άνοδο των θανάτων στις περισσότερες περιοχές του κόσμου.

Ο επικεφαλής του ΠΟΥ για την αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων Μάικλ Ράιαν εξέφρασε επίσης τον φόβο ότι ορισμένες χώρες μπορεί να θελήσουν, λόγω της πολιτικής πίεσης, να μιμηθούν τις κυβερνήσεις που χαλαρώνουν ήδη τα μέτρα, χωρίς να λάβουν υπόψη τη δική τους κατάσταση όσον αφορά την υγεία και την εμβολιαστική κάλυψη.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις