Breaking news

λαμπαδηδρομία ολυμπιακή φλόγα
A

Ξεκίνησε η τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας στο Καλλιμάρμαρο, που θα παρουσιάσει ο Νίκος Αλιάγας. Μετά από το 11ήμερο ταξίδι της στη χώρα, ήλθε η ώρα να παραδοθεί στην αντιπροσωπεία της Οργανωτικής Επιτροπής «Παρίσι 2024».

Κεντρικό ρόλο στην εκδήλωση έχει η διεθνούς φήμης, Ελληνίδα τραγουδίστρια, Νάνα Μούσχουρη, που θα ερμηνεύσει τους Εθνικούς Ύμνους της Ελλάδας και της Γαλλίας, συνοδεία της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας και Χορωδίας της ΕΡΤ.

Παράλληλα, κατά την εκδήλωση, θα ψάλλει το έργο «Ολυμπιόνικος του Πινδάρου» του Δημήτρη Παπαδημητρίου από την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ. Τον ύμνο θα αποδώσει ο τενόρος Μπάμπης Βελισσάριος. 

Το φωνητικό σύνολο «CHÓRES» συνοδεία της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ θα ερμηνεύσει τον Ολυμπιακό Ύμνο. Την Καλλιτεχνική Διεύθυνση Χορωδίας, έχει αναλάβει η εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Eurovision, Μαρίνα Σάττι, ενώ τη Μουσική Διεύθυνση, ο Μιχάλης Οικονόμου.

Το Ολυμπιακό Φως θα φέρει στο Παναθηναϊκό Στάδιο, η πρωταθλήτρια του βάδην Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, ενώ τελευταίος Λαμπαδηδρόμος στο Καλλιμάρμαρο θα είναι o αρχηγός της Εθνικής ομάδας πόλο Γιάννης Φουντούλης, μαζί με τους συμπαίκτες του, που κατέκτησαν το αργυρό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Στο τέλος ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος θα παραδώσει το Ολυμπιακό Φως στον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής «PARIS 2024» Tony Estanguet, για να συνεχίσει το ταξίδι του για το Παρίσι.

Δείτε live:

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις