Breaking news

Πλοίο καράβι
A

Την «αυθεντική» Πρωτομαγιά πρόκειται να προχωρήσει σε 24ωρη πανελλαδική απεργία η ΠΝΟ, καθώς και άλλα σωματεία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Η 24ωρη απεργία των πλοίων πρόκειται να αρχίσει στις 12:00 το βράδυ της 1ης Μαΐου (Μεγάλη Τετάρτη) και θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας. 

Εκτός της ΠΝΟ, 24ωρη απεργία την ημέρα της «αυθεντικής» Πρωτομαγιάς έχουν εξαγγείλει η ΓΣΕΕ και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, οι οποίες προγραμματίζουν και απεργιακή συγκέντρωση την ίδια ημέρα, στις 11:00 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Η αρχή έγινε από την ΑΔΕΔΥ, η οποία κήρυξε την απεργία για την «κανονική» Πρωτομαγιά διεκδικώντας μεταξύ άλλων αυξήσεις στους μισθούς, αλλά και επιστροφή των δώρων στο Δημόσιο.

Υπενθυμίζουμε ότι το υπουργείο Εργασίας έχει μεταφέρει την αργία της εργατικής Πρωτομαγιάς την Τρίτη 7 Μαΐου, λόγω του εορτασμού του Πάσχα. 

Τι ισχύει με τα δρομολόγια των πλοίων

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), Γιώργος Νταλακογιώργος, στο ΕΡΤNEWS, η 24ωρη απεργία, η οποία γίνεται στο πλαίσιο τις εργατικής Πρωτομαγιάς, είναι πανελλαδική και αφορά όλες τις κατηγορίες πλοίων σε όλα τα λιμάνια της χώρας.

«Σε αυτές τις 24 ώρες δεν θα κινηθεί για να εκτελέσει δρομολόγιο κανένα πλοίο από κανένα λιμάνι της χώρας μας», διευκρίνισε. 

«Η απόφαση είναι ομόφωνη και σε επίπεδο Ομοσπονδίας και σε επίπεδο Ναυτεργατικών Σωματείων. Την μεταφορά της Εργατικής Πρωτομαγιάς για τις 7 Μαΐου την αποφάσισε η κυβέρνηση, οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα και στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα ήδη έχουν πάρει αποφάσεις, όλα τα συνδικάτα σε όλα τα επίπεδα, να απεργήσουν την 1η του Μάη», σημείωσε.

Παράλληλα ο κ. Νταλακογιώργος διευκρίνισε ότι στις 7 Μαΐου θα εκτελεστούν κανονικά όλα τα δρομολόγια των πλοίων.

«Ενημερώνουμε το επιβατικό κοινό ότι, αν έχει βγάλει εισιτήρια για τη Μεγάλη Τετάρτη, να αναβάλει το δρομολόγιο για την επόμενη ημέρα ή την Μεγάλη Παρασκευή, ή το Μεγάλο Σάββατο οπότε θα υπάρχει οπωσδήποτε η δυνατότητα εξυπηρέτησης όλου του επιβατικού κοινού να μεταβεί σε οποιοδήποτε προορισμό θέλει. Όλοι οι επιβάτες θα εξυπηρετηθούν διότι υπάρχει μεγάλος αριθμός πλοίων, θα υπάρχουν και έκτακτα δρομολόγια, με τα οποία θα εξυπηρετηθεί το κοινό, για το οποίο πιθανόν να υπάρχει πρόβλημα, με τα εισιτήρια της Μεγάλης Τετάρτης», κατέληξε.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις