Breaking news

INTIME
A

Τη διεξαγωγή πειθαρχικού ελέγχου για την εισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισας, που δε διαβίβασε αμελλητί στη Βουλή, σύμφωνα με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, τη μηνυτήρια αναφορά συγγενών θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη, που στρέφονταν σε βάρος πολιτικού προσώπου,  για το «μπάζωμα» στον χώρο του δυστυχήματος παρήγγειλε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Ειδικότερα, στην παραγγελία της προς την Εισαγγελία Εφετών Λάρισας, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κα Γεωργία Αδεηλίνη τονίζει πως: «Παρακαλούμε να διερευνήσετε κατά το άρθρο 117§1 περ. στα΄, 9 Ν. 4938/2022, τυχόν πειθαρχική ευθύνη της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Ε. Κ., η οποία εξέδωσε απορριπτική επί της ουσίας διάταξη για καταγγελθέντες Υπουργούς, ως εμπλεκομένους στην Υπόθεση των Τεμπών, κατά παράβαση του άρθρου 86 του Συντάγματος και του Νόμου 3126/2003, άρθρο 4 § 4 «περί ποινικής ευθύνης υπουργών».

Υπενθυμίζεται ότι το σημείο όπου έλαβε χώρα το δυστύχημα των Τεμπών είχε μπαζωθεί, με αποτέλεσμα -όπως κατήγγειλαν οι συγγενείς- την αλλοίωση του χώρου. Μάλιστα, στη μήνυση γινόταν ευθεία αναφορά κατά του τότε υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, Χρήστου Τριαντόπουλου.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις