Breaking news

Αλλάζει «σκηνικό» από σήμερα ο καιρός - Πού αναμένονται βροχές
A

Σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα διατηρηθεί η θερμοκρασία και σήμερα, Κυριακή 6 Απριλίου, αλλά με τοπικές βροχές και καταιγίδες, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ).

Αρχικά στα βορειοανατολικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο, νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές ή όμβρους και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά μεμονωμένες καταιγίδες. Το βράδυ στα βόρεια ο καιρός θα βελτιωθεί.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρους όμβρους στα ηπειρωτικά ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και από το μεσημέρι στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ με περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα στο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά. Θα φτάσει και στη νησιωτική χώρα και τη Θράκη τους 23 με 25 βαθμούς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 25 με 27 και κατά τόπους τους 28 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική, αναμένονται αραιές νεφώσεις που από το μεσημέρι βαθμιαία θα πυκνώσουν και το απόγευμα είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές ή πρόσκαιροι όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί  3 με 4 που από το μεσημέρι θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς 4 με 6 και βαθμιαία στα ανατολικά τοπικά έως 7 μποφόρ και η θερμοκρασία να φτάσει από τους 12 έως τους 27 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, θα υπάρξουν νεφώσεις ου γρήγορα θα αυξηθούν και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και σποραδικές καταιγίδες, με βελτίωση από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ, που το μεσημέρι θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση και η θερμοκρασία θα ανέλθει από τους 11 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο, Δευτέρα 8 Απριλίου

Στην Κρήτη και πιθανώς στα νοτιότερα νησιά των Δωδεκανήσων νεφώσεις με τοπικές βροχές ή όμβρους. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες στα ανατολικά ηπειρωτικά και το μεσημέρι-απόγευμα στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά 4 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές. Θα φτάσει στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τους 22 με 24 και στο Αιγαίο τους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις