Breaking news

τουρισμός για όλους
A

Έως τη Δευτέρα 8 Απριλίου παρατείνονται οι αιτήσεις στο πρόγραμμα του υπουργείο Τουρισμού «Τουρισμός για Όλους 2024», το οποίο χορηγεί voucher διακοπών από 200 έως και 400 ευρώ. Το voucher χορηγείται σε μορφή άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας, την οποία οι οι δικαιούχοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν για τη διαμονή τους σε όποιο ξενοδοχείο ή κατάλυμα της χώρας επιλέξουν.

Οι δικαιούχοι του προγράμματος προκύπτουν βάσει κλήρωσης. Για να έχει τη δυνατότητα κάποιος να κληρωθεί για το διακοπό-voucher θα πρέπει να υποβάλει σχετική αίτηση στο πρόγραμμα έως και τις 8 ΑπριλίουΔυνητικοί Δικαιούχοι του Προγράμματος «Τουρισμός για Όλους 2024» είναι ενήλικα φυσικά πρόσωπα, που, σύμφωνα με το άρθρο του proson, πληρούν συγκεκριμένα εισοδηματικά κριτήρια και έχουν υποβάλει οριστική δήλωση φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων για το έτος 2022.

Το ποσό της επιδότησης

Το Πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους 2024» προβλέπει:

  • Επιδότηση ύψους 200 ευρώ ανά δικαιούχο
  • Επιδότηση ύψους 300 ευρώ σε φυσικά πρόσωπα:
    - άγαμα ή σε κατάσταση χηρείας με προστατευόμενα τέκνα, βάσει τελευταίας εκκαθαρισμένης κατά την υποβολή της αίτησης Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων 2022,
    - έγγαμα ή μέρη συμφώνου συμβίωσης με τρία προστατευόμενα τέκνα και άνω, βάσει τελευταίας εκκαθαρισμένης κατά την υποβολή της αίτησης κοινής ή χωριστής Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων 2022. Σημειώνεται ότι η επίκληση της ύπαρξης του ανωτέρω αριθμού τέκνων για τη λήψη της επαυξημένης ενίσχυσης είναι δυνατή άπαξ.
    - Συνταξιούχους όλων των Ταμείων με οριστική απόφαση απονομής σύνταξης λόγω γήρατος έως 31.12.2022, που πληρούν τις οριζόμενες στη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση και πρόσκληση προϋποθέσεις.
  • Επιδότηση ύψους 400 ευρώ για άτομα με αναπηρία από 67% και άνω και δικαιούχους με τέκνα με αναπηρία από 67% και άνω

Πώς θα κάνετε αίτηση

Για να κάνετε την αίτησή σας πρέπει να μπείτε στην ειδική πλατφόρμα vouchers.gov.gr και να επιλέξετε το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους».

Αμέσως μετά:

  • Συμπληρώνετε τα στοιχεία επικοινωνίας και, ειδικότερα, το e-mail και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου τα οποία, στη συνέχεια, πιστοποιείτε.
  • Δηλώνετε ότι δεν έχετε επιλεγεί ως δικαιούχος - ωφελούμενος στο πλαίσιο άλλου προγράμματος κοινωνικού τουρισμού ή πρόγραμμα τος ενίσχυσης εσωτερικού τουρισμού που υλοποιείται κατά την ίδια χρονική περίοδο. Τα προγράμματα αυτά αναφέρονται ρητά στην πλατφόρμα.
  • Δηλώνετε ότι το χρηματικό ποσό που πιστώνεται στη χρεωστική κάρτα, θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά από τον ίδιο τον δικαιούχο για την κάλυψη δαπανών διαμονής του ιδίου και των ωφελούμενών του και δεν είναι δυνατή οποιαδήποτε μεταφορά σε τρίτο πρόσωπο ή η ανάληψή του.
  • Συμπληρώνετε και δηλώνετε το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα επιλογής σας, από το οποίο θα εκδοθεί η κάρτα, και αιτείστε την έκδοση της άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και την πίστωση του σχετικού ποσού.
Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις