Breaking news

Καιρός
A

Περιορισμένη είναι και σήμερα η ορατότητα σε πολλές περιοχές της χώρας, αφού οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Η αφρικανική σκόνη επιδεινώνει την ποιότητα του αέρα και αυξάνει τα επίπεδα σωματιδίων στον αέρα και πορεί να επηρεάσει οποιονδήποτε.

Ειδικότερα, η αφρικανική σκόνη μπορεί να είναι επιβλαβής για την υγεία, ιδιαίτερα για άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, όπως άσθμα. Τα σωματίδια μπορούν να εισπνευθούν και να εισέλθουν στους πνεύμονες και στην κυκλοφορία του αίματος, προκαλώντας πιθανώς κρίσεις άσθματος σε άτομα που έχουν άσθμα και επιδεινώνοντας άλλες αναπνευστικές παθήσεις. Οι άνθρωποι που είναι πιο πιθανό να αντιμετωπίσουν προβλήματα υγείας, τα οποία προκαλούνται από την έκθεση στην αφρικανική σκόνη είναι τα παιδιά και τα μωρά, οι μεγαλύτεροι ενήλικες, τα άτομα με υποκείμενες πνευμονικές παθήσεις και τα άτομα με χρόνιες καρδιοπνευμονικές παθήσεις.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας οι μετεωρολογικές συνθήκες θα συνεχίσουν να ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης για όλη την εβδομάδα, μέχρι και την Κυριακή. 

Η πρόγνωση του καιρού

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, σήμερα, Πέμπτη  Μαρτίου, σε όλη τη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις πρώτες πρωινές ώρες στα βορειοδυτικά. Τα φαινόμενα γρήγορα στα δυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα θα εξασθενήσουν και από τις απογευματινές ώρες θα περιοριστούν στο νοτιοανατολικό Αιγαίο, ενώ στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα βελτιωθεί.
Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη στα δυτικά και τα βόρεια ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι στα ανατολικά θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 και τοπικά στο Αιγαίο έως 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι. Στην υπόλοιπη χώρα δυτικών διευθύνσεων 4 με 5 και στα νότια 6 τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά, όπου θα φτάσει τους 19 με 21 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 22 με 24 και τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 25 βαθμούς Κελσίου.

 

Ο καιρός αύριο

Αύριο, Παρασκευή 29 Μαρτίου, η ΕΜΥ προβλέπει γενικά αίθριο καιρός με αραιές νεφώσεις κατά περιόδους. Η ορατότητα θα είναι στα ηπειρωτικά τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και τις πρώτες βραδινές ώρες. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα νότια και ανατολικά.

Οι άνεμοι στα νότια θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά, και θα φτάσει στα δυτικά τους 19 με 21 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 20 με 22 βαθμούς και τοπικά τους 23 με 24 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός το Σαββατοκύριακο

Το Σάββατο 30 Μαρτίου γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός με αραιές νεφώσεις κατά περιόδους. Η ορατότητα θα είναι στα ηπειρωτικά τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και τις πρώτες βραδινές ώρες. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα νότια και ανατολικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και μόνο στα νοτιοανατολικά τις πρωινές ώρες θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση και γρήγορη εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Τέλος, την Κυριακή 31 Μαρτίου, γενικά αίθριος θα είναι και πάλι ο καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα βορειοανατολικά κυρίως τις προμεσημβρινές ώρες. Η ορατότητα θα είναι στα ηπειρωτικά τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και τις πρώτες βραδινές ώρες. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις