Breaking news

Μουσείο της Ακρόπολης
A

Εάν το τριήμερο της 25ης Μαρτίου σας βρίσκει στην Αθήνα και επιθυμείτε να επισκεφτείτε κάποιο από τα μεγάλα μουσεία, τότε θα πρέπει να γνωρίζεται ότι τέσσερα από αυτά σας περιμένουν χωρίς εισιτήριο.

Μουσείο της Ακρόπολης

Ευκαιρία, λοιπόν, για μια διαδρομή στην ιστορία των μνημείων του Ιερού Βράχου, με οδηγό τους θησαυρούς της συλλογής του Μουσείου Ακρόπολης (09:00-18:00). Το Μουσείο της Ακρόπολης γιορτάζει την Εθνική Επέτειο με ελεύθερη είσοδο. Από τις 9 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα θα μπορείτε να μπείτε ΔΩΡΕΑΝ με τα παιδιά σας είτε για να δείτε τη μόνιμη έκθεση του Μουσείου, είτε την περιοδική έκθεση «Ελευσίνα. Τα μεγάλα μυστήρια». Για να κάνετε ακόμη πιο διασκεδαστική την επίσκεψη αυτή για τα παιδιά σας, μην ξεχάσετε να παραλάβετε από το Γραφείο Πληροφοριών τα ειδικά σχεδιασμένα φυλλάδια που δίνονται δωρεάν σε μικρά και μεγάλα παιδιά.

Εθνικό Ιστορικό Μουσείο

Ακόμη ένα μουσείο που μπορείτε να επισκεφθείτε εντελώς ΔΩΡΕΑΝ είναι το Εθνικό ιστορικό μουσείο. Για την 25η Μαρτίου η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους, έτσι θα έχετε την ευκαιρία να δείτε πολλά αντικείμενα της εποχής του 1821, ενδυμασίες, σημαίες, πίνακες με τους αγωνιστές κ.α.

Πολεμικό Μουσείο

Το Πολεμικό Μουσείο είναι ένα ακόμη μουσείο που για μια ακόμη χρονιά τιμά την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου, με ειδικές δράσεις και ελεύθερη είσοδο για όλους. Τι θα δείτε μεταξύ άλλων; Σουλιώτικα καριοφίλια, την «Χάρτα της Ελλάδος», το νεκρικό προσωπείο του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, πίνακες και λιθογραφίες που απαθανατίζουν στιγμές τις εποχής, σπαθιά της εποχής, πιστόλες, στολές και προσωπικά αντικείμενα από σπουδαίους πρωταγωνιστές της Επανάστασης.

Μουσείο Μπενάκη

Ακόμα ο  τρίτος όροφος του Μουσείου Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού (13:00-18:00) ξανανοίγει εμπλουτισμένος με νέα εκθέματα για την ιστορία της νεότερης Ελλάδας, καλύπτοντας την περίοδο από τον Αγώνα της Ανεξαρτησίας έως τον ελληνοϊταλικό πόλεμο και την κατοχή από τις δυνάμεις του Άξονα.

Ό,τι πρέπει αν υπάρχουν και πιτσιρίκια στην παρέα που θέλουν να αντικρύσουν τη σπάθα του Οδυσσέα Ανδρούτσου, το μπουρλότο του Κωνσταντίνου Κανάρη, την πυξίδα του Ανδρέα Μιαούλη, το τηλεσκόπιο της Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας και την πιστόλα του λόρδου Βύρωνα. Και όχι μόνο να δουν αλλά και να ρωτήσουν επιλεγμένα εκθέματα για την ιστορία τους! Χάρη στην πιλοτική/πειραματική εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης με χρήση μεγάλων γλωσσικών μοντέλων, που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τη MuseAI, τα εκθέματα αποκτούν «φωνή» και η επίσκεψη γίνεται διαδραστικό παιχνίδι γνώσης. Μάλιστα, οι απαντήσεις διαμορφώνονται ανάλογα με την ηλικία των επισκεπτών που απευθύνονται στο σύστημα. Παράλληλα, στο αμφιθέατρο του Μουσείου θα προβάλλεται το ντοκιμαντέρ του Ηλία Γιαννακάκη «1821 Πριν και Μετά: Η γέννηση της Σύγχρονης Ελλάδας», το οποίο αναφέρεται στην επετειακή έκθεση για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 που διοργάνωσε το Μουσείο.

Google News Ακολουθήστε το Proson στo Google News

Δημοφιλείς Ειδήσεις